Verhagen: de grote afwezige op belangrijke CDA-vergaderingen

Politiek
donderdag, 17 november 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Maxime Verhagen, de officieuze leider van het CDA, is structureel afwezig op belangrijke partijvergaderingen, schrijft NRC Handelsblad. Volgens partijbestuurders was Verhagen een jaar geleden voor het laatst op een vergadering met het voltallige partijbestuur. Ook heeft hij het Strategisch Beraad - de speciale commissie die de nieuwe koers van het CDA moet uitstippelen - nog nooit bezocht, terwijl hij daar speciaal adviseur van is.
Oud-premier Balkenende bezocht wel regelmatig vergaderingen van het partijbestuur en ook de fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Sybrand van Haersma Buma is er vrijwel altijd. Andere CDA-ministers komen op uitnodiging langs.
Waar heeft Verhagen het dan zo druk mee? 'Het zou kunnen dat Maxime er gewoon geen zin in heeft, maar een keertje langskomen zou wel een goed idee zijn', zegt een (anonieme) bron uit het partijbestuur tegen NRC. Het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat Verhagen als minister van Economische Zaken al die tijd pogingen doet de Nederlandse economie te redden.