VS: 57 mensen doodgeschoten met legale wapens

Politiek
woensdag, 08 april 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Sinds begin maart hebben in de Verenigde Staten acht schietpartijen plaats gevonden die op elkaar lijken. Schutters probeerden zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen te doden, soms familie, soms onbekenden. En doodden daarna zichzelf.
Bij die acht slachtpartijen vielen in totaal 57 doden. Gemiddeld zeven per keer. Dat is een rijke oogst voor een maand en deskundigen zijn al bezig te onderzoeken of er samenhang is met sociale spanningen die worden opgeroepen door crisis, geldgebrek en uitzichtloosheid.
Maar een ding staat al vast: alle schutters schoten met legale wapens. Alle acht hadden keurig een wapenvergunning en mochten officieel schieten. Op de foto de vergunning van Jiverly Wong, de maniak die dertien mensen en zichzelf doodschoot 'omdat hij Amerika haatte'.
De Huffington Post stelt verbaasd vast dat ook dit massale bewijs van de schadelijkheid van wapenbezit niet zal leiden tot verandering van wetgeving. Ook ernstige incidenten maakt de huiver van politici om te tornen aan de wetgeving niet kleiner. Ze durven de wapenlobby niet tegen de haren in te strijken.
De wapenlobby omvat immers meer kiezers dan de 57 doden.
Bron(nen): Huffington Post