Storm van kritiek: Politie twittert over te hard rijdende profvoetballer

Een speler uit de eredivisie reed gisteravond 40 kilometer te hard op de A28 bij Zwolle. De politie schreef een dikke boete uit en plaatste er een bericht over op Twitter. Dat laatste had niet gemogen, vonden veel mensen.

De letterlijke tekst is: "Vanavond op de A28 bij Zwolle een speler uit de Eredivisie staande gehouden ivm 40+ snelheidsovertreding. Ondanks dat het voetbalseizoen net begonnen is staat hij nu al ,,op scherp”. 

Volgens de meesten is dat niet anoniem genoeg. "Blijkbaar wil de politie scoren. Wat is het belang van dat het een voetballer is?”, schrijft de een. Een ander reageert: "Wat is de relevantie om iemands beroep te vermelden?" Weer een ander schrijft: "Schandalig om hier even een tweet over te maken. Zogenaamd lollig doen.” En: "Waarom moet er bij worden vermeld dat het een speler uit de Eredivisie is? Dit is indirect schending van de privacy. Met deze info is de persoon nu makkelijk te achterhalen. Flauw, sensatiebelust en overbodig bericht.” en "De politie op Twitter is soms even ongelukkig als PEC Zwolle voor het doel. Gênant.” 

De politie van Oost-Nederland vindt de commotie overdreven. "Het is zo anoniem genoeg. Niemand weet wie het is en het trekt wel de aandacht”, zegt woordvoerder Chantal Westerhoff.