Lesbisch stel in Amsterdam gepest en uitgejouwd

In de Amsterdamse wijk Bos en Lommer is een lesbische stel afgelopen half jaar het leven zuur gemaakt. Vijf jongens van Turkse en Marokkaanse afkomst tussen de 12 en 15 jaar maakten het leven van de vrouwen zo lastig dat ze de hulp inriepen van de politie. Het Parool schrijft dat Katinka (24) en Maxime (23) op straat werden ingesloten, uitgejouwd en bekogeld met proppen. Een van de jongens reed met een fiets op een van hen in. Ondanks de pesterijen weigerden de vriendinnen uit de buurt te vertrekken. Buurtregisseur Mustapha Rahali spoorde de jongens op en nam ze mee naar COC-debat. Dat resulteerde afgelopen donderdag in een ontmoeting tussen de daders en de slachtoffers. Maxime wilde hen ontmoeten en heeft ze een voor een in de ogen gekeken. De vraag is of de jongens iets hebben begrepen van de tolerantie van de dames. Maar wie weet.

Bron(nen):   Het Parool      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Politiek_Correct

  Tolerantie is in Nederland atijd eenrichtingsverkeer gebleken..

  • Jannie Ooms

   Zo is het. Je moet je eigen gedrag aanpassen en dat van die allochtone pestjochies gewoon tolereren. Dan heb je geen last van ze. Maar dan komt er ook een tijd dat je uit angst voor het schorremorrie alleen groepsgewijs nog je huis durft te verlaten…

   (in antwoord op Politiek_Correct)
  • Oh_Oh_SarCastro

   Inderdaad, vanuit het rijk der fantasie van de autochtone Nederlander linea recta richting het land der fabels.

   Hoe kom je er in godsnaam bij dat Nederlanders ooit tolerant waren.

   (in antwoord op Politiek_Correct)
 2. janneke123

  Walgelijk. Het gaat waarschijnlijk om de 2 of misschien zelfs 3e generatie Turken en Marokkanen. Het ziet ernaar uit dat het niet gaat lukken om een te worden in dit land.
  Er zitten te veel oude gewoontes in die families waardoor we over 3 generaties nog steeds met het probleem zitten vrees ik.

  • Jeffrey Pol

   Beetje gemakkelijk gegeneraliseerd.

   (in antwoord op janneke123)
   • janneke123

    Leg eens uit hoe het dan wel zit volgens jou.

    (in antwoord op Jeffrey Pol)
   • catchit64

    Ik heb niks tegen andere bevolkingsgroepen maar helaas is het in heel veel gevallen realiteit of je nou wilt of niet.

    (in antwoord op Jeffrey Pol)
   • Karel_SVS

    gedogen van afwijkend en zelfs onwetting gedrag zoals Jannie Ooms voorstelt kost wat betreft alcohol in het verkeer elke 2 dagen iemand in Nederland zijn leven. Daar is homopesten kinderspel bij. Verschil is wel dat de daders veelal volwassen blanke mannen zijn en niet vooral alloctone pubers. Maar met 3 tot 4 begrafenissen per week is het probleem goed beheersbaar, De waarheid onder ogen zien en daar op acteren is de enige oplossing in alle gevallen maar extreme repressievoorstellen klinken uiteraard wel beter.

    (in antwoord op Jeffrey Pol)
 3. Cornelis Berend

  Tolerantie en acceptatie zijn twee verschillende dingen. Mensen met rare religieuze achtergronden, inclusief onze SGP-ers, halen die twee dingen door elkaar en handelen daar naar. En daarmee schaden ze hun medemensen.

 4. Simon Gnossix

  Simon zegt: Het duurt niet lang meer…. De geschiedenis zal zich herhalen…….

 5. thykkur kanina

  Volstrekt begrijpelijk dat dit gebeurd (uit cultureel oogpunt van de daders), maar volstrekt onacceptabel gedrag. Diep respect voor de dames in kwestie, ik weet niet of ik hetzelfde zou doen in zo’n situatie, maar ik zou op zijn minst hetzelfde móeten doen. Ik denk echter niet dat de daders bereid zijn om maar enige tolerantie te kweken (let wel, je bent een zwakkeling in een dergelijke macho cultuur als je dit tolereert). Het enige wat nog triester is als zou blijken dat de daders zelf (al dan niet) latent homoseksueel blijken te zijn – en daardoor hun frustraties projecteren op mensen die wel in alle vrijheid van elkaar kunnen en mogen houden.

  Doet mij ook weer denken aan een recent artikel uit de VK (http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3359417/2012/12/07/Marokkaanse-macho-s-accepteren-geen-autoriteit-van-vreemden.dhtml)

  Mensen zien liever hun subjectieve waarheid als dé waarheid, het is perceptie. Leef je uit op http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/allochtonen/nieuws/default.htm)

Reacties niet toegestaan