Bankrover DNB leeft als een vorst in India

Sanjay D., een medewerker van De Nederlandsche Bank, kon probleemloos zijn gang gaan toen hij de bankkluis 1,25 miljoen lichter maakte. Een week later vloog D. ongehinderd naar zijn geboorteland India. Mocht Sanjay D. ooit nog in Nederland opduiken, wat niemand gelooft, dan moet hij mogelijk 4 jaar de cel in. De man is spoorloos en leeft als een vorst in India. De rechtbank behandelde zijn strafzaak gistermiddag in amper 20 minuten, 'bij verstek'. Niemand gelooft dat de Indiase autoriteiten alsnog een serieuze poging zullen ondernemen D. op te sporen. Op 9 september 2008 nam Sanjay, die volgens collega’s kampte met geldproblemen, geen pauze. De Telegraaf schrijft dat hij kennelijk in het bezit van valse kluissleutels. En hoewel niemand alleen de kluis in mocht, ging D. in zijn eentje zes keer op en neer met een tas in zijn hand van kluis naar de wc's. Ook werd hij geen enkele keer gevisiteerd. Hij vertrok, kennelijk met de buit, en meldde zich de volgende dag ziek met vage klachten. Het AD schrijft dat hij desondanks van zijn baas toestemming kreeg om bijna een week later, op 15 september, naar India te vliegen om zogenaamd zijn zieke broer te bezoeken. In de woning van D.'s ex-vriendin vond de recherche onder meer 118 biljetten van €500 met serienummers die in de gestolen partij horen, diamanten en twee goudstaven. Een juwelier vertelde dat D. voor €11.000 een diamant had gekocht en ongeveer voor €35.000 aan sieraden. De verdachte lijkt grond te hebben gekocht in India. Zijn ex wist niets van een zieke broer.

Bron(nen):   AD  De Telegraaf    

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Het mag natuurlijk absoluut niet, zo’n diefstal uit de kluis van de best beveiligde bank van Nederland, maar toch kan ik een zeker gevoel van bewondering voor deze man niet onderdrukken. Gegniffel, dat zoiets zomaar mogelijk is…

  • Heldoppantoffels

   Inderdaad, de banken bestelen ons en nu is het eens andersom. 😛

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Le_bon_sauvage

    eh, DNB is een bestuursorgaan van de staat, dus hij heeft jou en mij bestolen, grapjas. Dus nu zijn we dubbel bestolen…

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Heldoppantoffels

     Zie je dat 😛 erachter staan? Neem jij het even mega serieus, trutje!

     (in antwoord op Le_bon_sauvage)
    • Jannie Ooms

     Je hebt gelijk. Als de Nederlandse Bank wordt bestolen, wordt er ook van mij gestolen. Daar had ik nog niet aan gedacht.
     Maar dan liever een miljoen naar die slimme vogel in India, ik gun het hem op de een of andere manier wel, dan een miljoen naar die oplichters in het woonwagenkamp. En straks misschien nog een miljoen.

     (in antwoord op Le_bon_sauvage)
 2. André Somers

  Hij leeft als een vorst in India, en tegelijk is hij spoorloos. Juist. Als je weet dat hij als een vorst in India leeft, dan weet je toch ook waar hij is? Hoe weet je anders dat hij daar “als een vorst” zou leven en grond gekocht zou hebben?

 3. Rick Plutocrat

  Deze man verdient een onderscheiding en het hoogste respect mogelijk. Een hebzuchtige pruts intstelling als de DNB met een sporttas beroven vab een miljoen. De dwaze hebzuchtige nederlandse overheid beroven is het hoogste doel mogelijk By the way ben al jaren geleden geemigreerd uit zielige pauperland..

 4. janneke123

  Grappig die verslaggeving…
  Hij is spoorloos, maar de krant weet wel dat ie als een vorst leeft in India.

Reacties niet toegestaan