Scheidsrechter neergeslagen door een boze speler

Scheidsrechter Rob Oldenhave uit Velp is dinsdagavond bij een oefenwedstrijd tussen de amateurvoetbalclubs MASV en De Paasberg uit Arnhem geslagen door een speler van de thuisclub. Het incident op het Arnhemse sporpark Malburgen-West werd ingeleid door een niet gegeven strafschop. Dat bericht De Gelderlander De 27-jarige speler protesteerde heftig en gebruikte daarbij het woord kanker. Na een rode kaart ging hij door het lint. De scheidrechter liet woensdag weten geen ernstige verwondingen te hebben. Over de afkomst van de dader bericht De Gelderlander niet.

Bron(nen):   De Gelderlander      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. arjanvrh

  Op papier vermelde de Gelderlander wel de afkomst, maar on line toch maar een beetje censuur toegepast. http://www.geenstijl.nl/archives/images/heyhierstaathetnogwel.html

 2. arjanvrh

  Op papier vermeldde de Gelderlander wel de afkomst, maar on line toch
  maar een beetje censuur toegepast.
  http://www.geenstijl.nl/archives/images/heyhierstaathetnogwel.html

  • Bart Matthesius

   Wat kan mij het nou schelen dat het een marokkaan was? Het had net zo goed een turk, antilliaan of ‘autochtone nederlander’ of wat dan ook kunnen zijn. Eikels vind je overal! Dat is misschien wel het inzicht dat het meest ontbreekt.

   (in antwoord op arjanvrh)
   • arjanvrh

    Of je nou door Kees of Ahmed in elkaar wordt geslagen maakt inderdaad niet veel uit. Als je toekomstige “incidenten” wilt voorkomen is het natuurlijk wel interessant. Het zijn ook vrijwel altijd agressieve mannen, nooit vrouwen. Als je dat soort dingen weigert te onderkennen dan wordt oplossen moeilijk.

    (in antwoord op Bart Matthesius)
 3. disqus_cDEBEY6Kl8

  Die Marokkaan krijgt een probleem met justitie.

 4. Gert-Jan

  Ik stel voor dat de overheid stopt met het subsidiëeren van voetbal totdat er duidelijke afspraken zijn gemaakt over gedragscodes van volwassen en jeugd in en rond het veld bij alle voetbalclubs in heel nederland. En er moet stevige controles komen dat die gedragscodes ook na worden geleefd.. Voetbal moet terug naar de basis. Voetbal is een spelletje dat ooit is gecreëerd voor de verbroedering van de mensen. Al op vroege leeftijd dient kinderen te worden geleerd respect te tonen voor de tegenstander en de scheid- en grensrechters. Dat gebeurt niet alleen op het veld maar ook thuis en in het clubhuis. Kinderen moeten ook op dergelijk gedrag gecontroleerd worden voordat ze worden toegelaten bij een club. Het mag niet normaal worden gevonden dat er tijdens een wedstrijd mensen respectloos worden neergehaald. Agressieve mensen in en om het veld, moeten verbannen worden van het veld en een veldverbod krijgen. Ze moeten een clubverbod krijgen. Ze moeten opnieuw in les om discipline en respect te leren en moeten net zo lang van het veld worden geweerd totdat ze zelf inzien dat ze dom en respectloos bezig zijn.

Reacties niet toegestaan