Man (72) die kwijt raakte in ziekenhuis na 2 weken dood gevonden. In dat ziekenhuis

Jean Ligonnet (72) leed aan de ziekte van Alzheimer en had kanker. Voor een behandeling van de kanker ging hij 19 augustus naar Conception Hospital in Marseille. Hij had om 11 uur een afspraak voor chemotherapie. Hij komt met de taxi en wacht, zoals gewoonlijk, op zijn beurt. De man wil dan zijn benen strekken of misschien naar de wc . Maar hij kom niet terug.

Het ziekenhuis zegt overal te hebben gezocht en zeker te weten dat hij niet in hun huis meer is. Dus organiseren zijn zes kinderen samen met de politie een zoektocht. Ze hangen in de hele stad honderden affiches op, maar hun vader blijft spoorloos.

Tot het gisteren ergens in het ziekenhuis erg ging stinken. Het bleek dat Ligonnet in een ongebruikt deel van het ziekenhuis was. Op de zesde verdieping, de verdieping waar hij het laatst was gezien en de afspraak had. Hij was al in verregaande staat van ontbinding.

De medewerkers van het ziekenhuis wisten dat ze hem in de gaten moesten houden en zeggen dat hij hooguit 30 seconden uit beeld is geweest. Daarvan gelooft de familie niets. "Hij was 73 jaar oud, hij was erg zwak, hij liep heel langzaam, ik zie niet hoe hij erin slaagde te ontsnappen in 30 seconden."

De kinderen hebben een klacht in gediend. "Ze hebben onze vader laten sterven als een hond."

Bron(nen):   Le Parisien