Depardieu wil Belg worden en ruim 500 Fransen willen zijn voorbeeld volgen

Zo'n 500 Fransen staan op de wachtlijst om de Belgische nationaliteit te krijgen. Sinds de Franse regering aankondigde om de belastingen voor de rijken fors te verhogen, zijn er 15 tot 20% meer Fransen die Belg willen worden. Dat heeft de voorzitter van de commissie voor de Naturalisaties aan de Franse krant Le Figaro meegedeeld. Dépardieu nam alvast met veel bombarie afscheid van zijn vaderland. Volgens de burgemeester van de Waalse gemeente Estaimpuis, waar Dépardieu onlangs een huis kocht, is de 63-jarige acteur van plan Belg te worden maar dat kan pas als hij 3 jaar in België woont.  

Bron(nen):   Knack  Le Figaro    

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Gelukkig is er nog de beroemde Franse schrijver, Michel Houellebecq die zojuist heeft besloten om speciaal naar Frankrijk te remigreren.

  Ik neem aan dat Houellebecq goed heeft verdiend aan zijn boeken en dus ook bereid is om flink belasting over zijn winsten te betalen. Hij is kennelijk minder over het paard getild dan de enigszins verlopen Dépardieu.

  Zijn laatste boek ‘De kaart en het gebied’ verdient een warme aanbeveling. Een mooie Franse wereld en de nieuwe, internationale ontwikkelingen waar ieder van ons mee moeten leren omgaan. De bezinning op het leven, zogezegd, maar wel modern en origineel gebracht.

 2. M Tex

  En 100% terecht. Je hebt een gat in je hoofd als je 75% belasting gaat betalen. Zelf als je 40% belasting betaalt ben je een idioot. Er is een grens aan wat de overheid aan belasting van je mag vragen. En dat ligt bij maximaal 30%.

  • André Somers

   Er is zeker een grens, maar die hangt wat mij betreft ook af van wat je er als staat voor terug geeft.

   (in antwoord op M Tex)
 3. PaulusJ

  Wie de brief van Dépardieu gelezen heeft, weet dat deze beslissing een reactie is op de aanmatigende taal van enkele ministers over rijken, die pathetisch zouden zijn en niet “met bombarie”, maar geheel integer en begrijpelijk is.

  Daarnaast, met een bedrijf van 80 man en een geschatte belastingafdracht van 145 miljoen in zijn werkzaam leven is Dépardieu “verlopen’ noemen een vreselijk onterecht stukje framing. Maar ja dat krijg je als men zich door het gekaderde socialistische taalgebruik van de Hollande’s en Samson’s kritiekloos laat indoctrineren.

  Had Orwell het niet over Newspeak? You got it!

 4. disqus_cDEBEY6Kl8

  75%?, Depardieu moest 85% gaan afdragen aan die socialistische afpersers.

Reacties niet toegestaan