“Film belagers ambulancepersoneel”

De Stichting Hulp voor Hulpverleners roept mensen op om in de nacht van Oud en Nieuw foto's of filmpjes te maken als ze geweld tegen hulpverleners zien. De stichting vindt dat er meer respect voor hulpverleners moet zijn. Dat bericht de Nos. De kans is een stuk groter dat mensen worden gepakt als alles op beeld wordt vastgelegd. Meer dan driekwart van de hulpverleners zoals ambulancepersoneel, politie en brandweer heeft volgens de stichting te maken met verbaal geweld of bedreigingen tijdens het werk. Filmpjes en foto's met geweld tegen hulpverleners kunnen naar de site van de stichting worden gestuurd.  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Genuine_Defector

    Tja, op zich een begrijpelijke oproep. Maar voor je het weet wordt je zelf slachtoffer van zo’n idioot die een hulpverlener aanvalt. Zit je ook niet echt op te wachten.

    Daarnaast is niet alleen belangrijk dat de daders eventueel op fim worden gezet, maar dat ze ook eindelijk eens hard gestraft worden. Opstelten gromt en bromt dan wel in de Telegraaf dat ie raddraaiers met Oud/Nieuw hard zal aanpakken, maar ik heb daar weinig fiducie in. Hij wil ze direct opsluiten. Dat is een begin. Je moet ze vervolgens ook een flinke tijd opgesloten laten.

    Voorts komt het niet zelden voor dat het juist vrienden zijn van degene die hulp behoeft, die de hulpverleners aanvallen. Laat het slachtoffer dan maar gewoon links liggen, denk ik dan. De samenleving heeft geen behoefte aan dergelijke personen.

Reacties niet toegestaan