Postzegels met koninklijke portretten van Erwin Olaf

Op de nieuwste postzegels van PostNL staan vijf portretten van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane, gefotografeerd door Erwin Olaf. De fotograaf viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum.

Op de achtergrond van het postzegelvel staat een groepsfoto van het koningspaar met hun drie dochters. Deze foto, ook van de hand van Olaf, sierde de koninklijke kerstkaart van 2018.

PostNL zei maandag bij de bekendmaking dat het de wens had om de informele foto’s van het koninklijk gezin op postzegels te zetten. Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail van PostNL, zegt dat daarvoor geen plek was op de vijf eerder dit jaar uitgebrachte postzegels met het belangrijkste werk van Olaf. "Nu krijgen deze toegankelijke en indringende foto’s alle aandacht die ze verdienen. De uitgifte van vandaag past ook in onze traditie om regelmatig spraakmakende kunstenaars opdracht te geven voor postzegelontwerpen."

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten dit jaar een van de jubileumtentoonstellingen met het werk van Olaf. Hij leidde het koningspaar persoonlijk rond. "Op die overzichtstentoonstellingen was te zien hoe ik ben veranderd van angry young man in een beeldend kunstenaar die meer bezonnen en beschouwend naar de wereld kijkt", zegt Olaf."

De postzegels zijn met ingang van dinsdag verkrijgbaar.