Extra bescherming voor officieren in zaak-Taghi

Na de moord op advocaat Derk Wiersum woensdagmorgen zijn maatregelen genomen voor bescherming van officieren van justitie en rechters die betrokken zijn bij de rechtszaak tegen de bende van het criminele kopstuk Ridouan Taghi, de zaak Marengo. Dat zei Fred Westerbeke, hoofdofficier van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie, woensdagavond in Nieuwsuur.

Met de vermoorde advocaat Derk Wiersum was gesproken over zijn veiligheid, maar er waren geen aanwijzingen dat er een aanslag op zijn leven zou worden gepleegd. "Er was geen zodanige informatie dat dit zich zou kunnen voordoen", zei Westerbeke. Daarom waren er voor Wiersum geen veiligheidsmaatregelen genomen die verder gingen dan de gebruikelijke bescherming die alle betrokkenen in deze zaak krijgen.

Westerbeke zei dat betrokkenheid van de bende van Taghi "het belangrijkste scenario" is waar het OM van uitgaat in het onderzoek naar de moord op Wiersum. Hij was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in het onderzoek-Marengo, dat wordt geleid door het landelijk parket.