Maffe moslims: Fatwa tegen de kerstboom

Boven deze moskee in Sydney, de grootste van Australië, staat geschreven: 'Merry Christmas'. Dat zit zo. De belangrijkste moskee van de stad heeft haar volgers gewaarschuwd zich verre van alles te houden wat ook maar enigszins ruikt naar Kerstmis. Volgens de hoofdimam van de Lakemba moskee, Sheikh Yahya Safi, is alleen al iemand 'zalig kerstfeest' wensen een zonde, zo zei hij tijdens het gebed.  Een Fatwa dus tegen de kerstboom Ook heeft de imam de zijn volgers gewaarschuwd dat 'ongelovigen moslims van het rechte pad proberen af te brengen', schrijft de krant The Sun-Herald. Maar dat doet hij vaker: hij kwam ook al in het nieuws vanwege zijn opvattingen over homo's. De grootmoefti van Australië, Ibrahim Abu Mohammad, heeft de verklaringen afgedaan als onverantwoord. De fundamenten van de islam zijn vrede, samenwerking, respect en waardering voor andere religies, zei hij. In Australië is anderhalf procent van de bevolking moslim. De boodschap in de lucht is vermoedelijk afkomstig van moslims die wat luchtiger denken over kerstmis dan Sheikh Yahya Safi.

Bron(nen):   News.com Australie      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Hadden we hier in Nederland maar zulke verlichte moslims. En dan ook nog zo weinig…

 2. Barbara

  Trap er niet in dat er verlichte moslims, ze hebben uiteindelijk allemaal hetzelfde doel. Weg met niet-moslims.

 3. OldTimeReligion

  Ze doen hun best maar.

  Waarom woont die eikel nog in Australië ?

  1,5 procent. En zo’n grote bek hebben ze blijkbaar wel.

  Ze gaan overal wonen en trekken dan die zielige stembanden los.

  Ze ontwrichten het westen met hun politiek.

  Voelen zich gediskrimineerd, maar vervolgens keuren ze de westerse maatschappij af.

  Ze kunnen toch weer vrijwillig terug gaan of zie ik dat verkeerd ?

  Je gaat dus bewust naar een ander land om de boel te verzieken ?

  Maakt misbruik van toleratie en gedoogbeleid en als dank krijg je een fatwa.

  Ik wens ze hetzelfde wat Mohammed en Jezus hebben gekregen. Aan geloof heb ik geen boodschap. Het zijn de grootste moordenaars en huichelaars in de wereld. Ik ga toch ook niet zeggen dat ik beter ben als atheïst ? Stel je voor dat de meerderheid ineens op staat en zegt dat die niet gelooft ? Of zijn die Mohammed stalkers allemaal diktators ? Heeft er veel weg van. Je ziet het ongedierte groeien. Dat je gelooft maakt je nog geen beter mens of beter gezegd betere ziel.
  Het is hier nog steeds een hel omdat er zoveel geweld is. Geweld is nooit weg geweest. Blijkbaar was 1 Hitler niet genoeg. Er lopen er nog zat rond. Ja, het zijn die paar kneuzen die altijd tot geweld oproepen. Tijdens de 2de wereld oorlog piepten ze wel anders. De 3de is nog barbaarser. Ik ken het beest in alles. Die is zelfzuchtig en genadeloos.

 4. disqus_cDEBEY6Kl8

  Wat moeten we met die idioten in onze samenlevingen!.

 5. Erwin Kwakkel

  Aangezien moslims Jezus ook als profeet zien zie ik niet in waarom zij Jezus niet zouden mogen eren met het kerstfeest, aan de andere kant is ons kerstfeest (en zeker de boom) gebaseerd op heidense tradities. In ieder geval een goede zaak dat de grootmoefti zich heeft uitgesproken tegen deze imam.

Reacties niet toegestaan