Reacties op toespraak koningin: Megablunder, klein foutje of juiste toon (video)

De kersttoespraak van de koningin leidde tot veel reacties. Over de inhoud en over het feit dat de toespraak voortijdig uitlekte. Twitter stroomde over met reacties. Een selectie: ‏‪@diederiksamsom Toespraak Koningin treft de juiste toon voor 2013. 'Europa' en 'vertrouwen' worden de cruciale termen komend jaar. Hopelijk in samenhang. ‪@RTVNH Koningin Beatrix heeft het Nederlandse volk aangespoord tot geloof, hoop en liefde in haar kerstboodschap. ‏‪@JanDriessen #beatrix: "Verdraagzaamheid heeft ons land sterk gemaakt. Niet in isolement ligt onze kracht maar in saamhorigheid!‪#wijzewoorden ‏‪@pvdmeersch Beatrix: 'Niet in isolement ligt onze kracht maar in samenhorigheid'. En: 'Europa dat zijn wijzelf'. ‪#sterkekerstboodschap @geertwilderspvv Klein foutje in kersttoespraak Koningin: "Europa, dat zijn we zelf" had natuurlijk moeten zijn "Europa, dat betalen we zelf". ‪@YeremYnl Heeft Geert de hele nacht kunnen nadenken over een reactie op Beatrix komt hij niet verder dan dat Europeanen voor Europa betalen, Tja ‏‪@FrankBerkemeier LOL ‪@diederiksamsom pro-europese toespraak tweet 6 RT's ‪@geertwilderspvv anti-europese toespraak tweet 118 RT's ‪#LOL ‏‪@FDlaatstenieuws RVD gaat onderzoeken hoe de jaarlijkse kersttoespraak van koningin Beatrix heeft kunnen uitlekken ‪#FD ‪http://bit.ly/RPAzAF  ‪@Jan_Slagter Respectloos om 1 uur voor uitzending van de Kersttoespraak van Koningin Beatrix in het ‪#nosjournaal beelden te tonen van die Kersttoespraak ‏‪@JeroenSnel Wat een mega blunder zeg, de kersttoespraak van de koningin die nu al uitlekt in beeld en geluid. Hier is iemand helemaal niet blij mee. ‪@ropzout Nu we het wachtwoord wel kunnen raden vermoed ik dat de toespraak voor 2013 ook al ergens staat. @IdelettevdS Lieve@BeatrixRegina ‪@Koningin_NL of de echte Beatrix. U mag best een stapje terug doen en genieten van uw oude dag. ‪#gezegende dagen

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bob Lagaaij

  Uitstekende column van Jan Bennink in De Volkskrant. Majesteit moet – excusez le mot – heel wat klungels en geklungel dulden in haar omgeving. Ze oogde vermoeid – het verbaast me niets – en de toespraak had meer dan anders een zekere routinematigheid. Mag het?

  • Templein

   Zou het vermoeidheid zijn?
   Ze heeft een zoon die schemert tussen leven en dood in Londen.
   Het is zeer te bewonderen dat ze zoveel positieve spankracht vorm geeft.

   Eerlijk gezegd vind ik haar toespraak ook anders dan andere jaren. Dit keer was hij politiek. Ze spreekt zich helder uit over Europa. Dat is anders dan voorgaande jaren, toen ging het meer om menselijke deugden, nu gaat het over politiek belang in relatie tot een veilige samenleving. .

   (in antwoord op Bob Lagaaij)
 2. Bataaf

  Gaap,gaap,gaap bij de jaarlijkse spreekbeurt.

Reacties niet toegestaan