Gezin ontdekt in Drentse schuilkelder: kinderen wisten niet dat er andere mensen bestonden

Een vader met zes kinderen wachtte in een afgelegen Drentse boerderij op het einde der tijden. Nadat een van de kinderen in verwarde toestand een café binnen stapte, werd de politie gewaarschuwd. Die ontdekte een heel gezin.

De boerderij in Ruinerwold was dichtgetimmerd en oogde verlaten. Toen de politie de woning doorzocht, ontdekten ze achter een kast een trap die naar een schuilkelder leidde. Daar vonden ze een 58-jarige man en nog vijf kinderen tussen de 16 en 25 jaar oud. Dat meldt RTV Drenthe.

De man lag in bed, omdat hij enkele jaren geleden een herseninfarct kreeg. De kinderen hadden geen idee dat er nog andere mensen op de wereld bestonden. Ze bleven in leven dankzij een groentetuin en een geit. Ook liepen er nog een paar ganzen en een hond op het terrein rond. Een buurman dacht dat er alleen een man op de boerderij woonde. De kinderen zijn ondergebracht in een recreatiepark.

De politie in Drenthe bevestigt dat er een vader en zes kinderen zijn gevonden. Onduidelijk is waar de moeder is gebleven. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid bieden.

Bron(nen):   RTV Drenthe