Ruinerwold geschokt: “Ik zag altijd maar één man. Van kinderen weet ik niets”

Ruinerwold heeft geschokt gereageerd op het bericht dat er een vader met zes kinderen jarenlang in een schuilkelder woonde in een boerderij even buiten het Drentse dorp. De familie wachtte op het einde der tijden.

De buurman van het gezin is verbijsterd. “Ik zag daar altijd maar één man. Die was er iedere dag. Maar van kinderen weet ik niets. Ik ben totaal verrast. De boerderij is hier 200 meter vandaan.”

Ruinerwold heeft 4.000 inwoners. De familie woonde in het nabijgelegen buurtschap Berghuizen. De boerderij is alleen via een onverharde weg bereikbaar. Op het terrein was een enorme groentetuin aangelegd.

Het was de cafébaas in Ruinerwold die aan de bel trok. Voor de tweede keer in korte tijd zat er zondagavond een vreemde man op zijn terras. De man zag er onverzorgd uit met verwilderd haar en een slecht gebit. "Hij zei dat hij hulp nodig had en een einde wilde maken aan de situatie waarin hij zat,” vertelt eigenaar Chris Westerbeek van café de Kastelein.

"De man zei dat hij nooit naar school was geweest en 's nachts wegliep, omdat dat overdag niet kon. Het was bij deze man meteen duidelijk dat er iets vreemds aan de hand was.” Hij zei ook nog dat hij niet meer terug kon naar waar hij vandaan kwam.