Chinese miljonair veegt nog steeds straten, als voorbeeld voor haar kinderen

Yu Youtzhen is al vijftien jaar miljonair, maar ze veegt zes dagen per week de straten in Wuhan, een stad in centraal China. Ze wil haar kinderen het goede voorbeeld geven en ze laten zien wat hard werken is. Yu Youzhen, een voormalige boerin die haar fortuin maakte met vastgoed, werkt als straatveger sinds ze haar land in 1998 aan de staat heeft verkocht. Hoewel ze 17 appartementen bezit, staat ze elke ochtend om 3 uur op en gaat ze naar haar werk waarvoor ze slechts een schamele 1.420 yuan (€ 173) per maand krijgt. Yu, die een beroemdheid is geworden in China, vertelde lokale verslaggevers dat ze extra gemotiveerd werd om te werken nadat ze veel van haar collega-ex-grootgrondbezitters hun tijd en geld zag verspillen met gokken en drugs. 'Ik wil een voorbeeld zijn voor mijn zoon en dochter, iemand kan niet zomaar thuis zitten en zijn hele fortuin opeten', aldus Yu. Haar kinderen volgen haar voorbeeld:  Yu's zoon werkt als chauffeur en het verdient iets meer dan 2.000 yuan (€ 255) per maand, terwijl haar dochter kantoormedewerkster is met een maandsalaris van 3.000 yuan, zo’n € 367.

Bron(nen):   China Smack      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter Smokers

  Sorry hoor. Mensen die genoeg geld hebben moeten plaats maken voor mensen die ‘moeten’ werken om in leven te blijven. Dat je als lager betaalde nuttiger werk doet ligt voor de hand. Je doet het niet voor de lol, maar het moet gedaan worden.
  Je moet geen geld verdienen om rijk te worden en te blijven.

  De vrijheid is te vrijblijvend en finaal door geschoten.
  Voor rijke mensen is het leven te makkelijk.
  Ik snap niet wat er leuk is aan de baas te zijn en andere mensen te vernederen.
  Veel bazen, niet allemaal natuurlijk, behandelen mensen als oud vuil.

  • Jeffrey Pol

   Wat is je punt dat je nou wilt maken? Ik lees een onsamenhangende reactie met echt bizarre claims zonder onderbouwing.

   (in antwoord op Peter Smokers)
   • Peter Smokers

    Blijkbaar denk je net als velen en geloof je onze wrede heersers die jou volkomen gehersenspoeld hebben.
    Zo logisch zit alles niet in elkaar.
    Je moet professor in het leven zijn om dat te begrijpen hoe ontzettend ingewikkeld we doen.

    (in antwoord op Jeffrey Pol)
    • Jeffrey Pol

     Ik vraag niet of ‘alles logisch aan elkaar zit’. Ik vraag of jij een bepaalde stellingnames kan onderbouwen met op zijn minst logische argumenten.

     Je stelt: Zodra iemand genoeg geld heeft verdiend, dan moet diegene plaats maken die nog minder geld heeft zodat ook die geld kan verdienen.

     Ik gebruik even je redenering.
     De mensen van dit blog zijn succesvol en waarschijnlijk hebben ze ook genoeg geld. Mogen ze dus meer geld verdienen en dus blijven werken, of moeten ze hun blog afstaan aan mensen die minder verdienen zodat ook zij een kans tot inkomen krijgen?

     (in antwoord op Peter Smokers)

Reacties niet toegestaan