“Ik stond er in mijn eentje, het was donker en ijskoud”

Het 16-jarige meisje dat gisteravond laat door de NS uit de trein is gezet, is de dochter van de legendarische indorocker Andy Tielman, bericht Omroep West. Hij overleed in 2011 op 75-jarige leeftijd. Loreen Tielman werd vrijdagavond aan haar lot overgelaten op station Moerwijk in Den Haag. Dat station is altijd al stil, maar buiten kantoor uren stapt en niemand in en niemand uit. Een slechte plaats voor een jong meisje in haar eentje. Ze was wel in het bezit van een treinkaartje maar dat bleek voor deze rit niet geldig te zijn. Het meisje zat in de trein van Den Haag naar Rijswijk. "Ik wilde naar Rijswijk, en ik had blijkbaar het verkeerde kaartje. De controleur gooide me de trein uit en begon niet over een boete, ik kon er niet op ingaan. Voordat ik het wist, stond ik gewoon buiten. Ik stond er in mijn eentje, het was donker en ijskoud. Op een gegeven moment kwam er een man die me raar aankeek en ik wist niet wat ik moest." Haar moeder kon haar niet direct ophalen, omdat ze geen auto heeft. Zij vindt het onverantwoord dat de conducteur van de trein haar uit de trein zette op een station dat als onveilig bekend staat. Het meisje werd geholpen door een politie-agent die telefonisch contact met haar hield tot de moeder kwam. De agent heeft vandaag ook nog even gebeld om te vragen of het goed met Loreen ging. De NS heeft nog niet gereageerd op de zaak, voegt Omroep West toe.

Bron(nen):   Omroep West      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Frits Huffnagel

  “De moeder vindt het onverantwoord dat de conducteur van de trein haar uit de trein zette…” Mag ik even lachen? Iedereen weet dat je in het bezit moet zijn van een geldig vervoersbewijs. Wat een onzin om de NS een verwijt te maken. Als ze zo graag een boete had willen betalen, had ze dat geld beter aan een taxi uit kunnen geven. Lijkt me niet dat de politie in Den Haag als taak heeft pubers naar Rijswijk te brengen die geen geldig treinkaartje kopen.

  • Cornelis Berend

   Wegens onenigheid over een treinkaartje is eind 2009 een meisje van twaalf ‘s avonds in het donker uit de trein gezet op het onbewaakte station Apeldoorn Osseveld en daar overvallen en mishandeld door twee jongemannen. Tegen een bepaald soort klanten durven de conducteurs wel op te treden of misschien moet ik het afreageren noemen. Geef de ouders maar de schuld.

   (in antwoord op Frits Huffnagel)
 2. Jannie Ooms

  We hebben het over een kind van zestien. Een meisje bovendien. Ze was in bezit van een plaatsbewijs, maar kennelijk niet het goede voor dit ritje. Ze had geen geld. En zo’n kind, een kwetsbaar meisje, zet je uit de trein, op een stikdonker perron?

  Regels zijn regels, zal de controleur gedacht hebben. Maar om op grond daarvan nu een meisje van zestien zo in gevaar te brengen…

Reacties niet toegestaan