Vrouw overlijdt na aanval door eigen honden

De 49-jarige Mary Matthews is hoogstwaarschijnlijk aangevallen door haar eigen honden. Mogelijk was de Amerikaanse uit de staat Ohio onder invloed van alcohol waardoor ze niet merkte hoe ernstig de Deense doggen haar hadden verwond.

Haar man, die net als Mary alcoholist is, zat twee nachten in de cel. Toen hij vrijkwam, belde hij haar om te vragen of ze hem kwam halen. Ze nam niet op, waarna hij zijn zoon belde. De twee vonden Mary levenloos op de badkamervloer.

Eerst dachten ze nog aan een overdosis, omdat de vrouw dagelijks grote hoeveelheden alcohol en pillen innam, maar de politie concludeerde dat een aanval van de honden haar fataal is geworden. Een van de twee woeste dieren was al eens eerder agressief.

Overal in het huis lagen bebloede doeken. Ook lag er bloed op de trap en op de bank. Daar was ook nog een bebloede honkbalknuppel. De dieren waren buitengesloten op een binnenplaatsje dat helemaal bezaaid lag met hondenpoep.

Vermoedelijk is de vrouw dus na de aanval nog in staat geweest om de honden buiten te krijgen, maar was ze toen al ernstig gewond. Haar benen zaten vol bijtwonden en er was een hele hap weg uit haar enkel. Volgens de lijkschouwer is ze doodgebloed.