Kliniek stuurde drievoudig moordenaar Thijs H. twee keer weg

De 27-jarige Hagenaar vermoordde op zaterdag 4 mei in Den Haag een vrouw, op dinsdag 7 mei stak hij twee anderen dood op de Brunssummerheide. Tussen die moorden in probeerden zijn ouders hem op te laten nemen, omdat zde bang waren voor een drama

Uit onderzoek vanhet AD blijkt nu dat H.'s ouders op zondag én maandag na de Haagse moord ten einde raad om hulp vroegen voor hun zoon. Hij vertoonde 'bezeten gedrag' en jaagde zijn omgeving angst aan. Daarom gingen zijn ouders op zondag met hem naar de spoedeisende psychiatrie voor opname. Twee psychiaters 'stelden de ouders gerust' dat het om bijwerkingen van zijn adhd-medicijn ging. Ze moesten weer naar huis.

Maandag was H. nog altijd totaal van de kaart. Toen zijn ouders met Thijs bij een vestiging van PsyQ aanklopten, onderdeel van ggz-instelling Mondriaan, kregen ze opnieuw te horen dat het rare gedrag 'bij de medicatie hoorde'. Een dag later sloeg Thijs H. toe op de Brunssummerheide, daarna werd hij wel opgenomen bij Mondriaan in Maastricht.

Voorspelling: er komt een rapport waarin de gang van zaken wordt betreurd.

Bron(nen):   AD