Echt waar? Heel dikke doden voortaan naar paarden-crematorium (video)

Het leek bijna een nepbericht in het Noord-Hollands Dagblad, maar 't bleek waar te zijn: Steeds meer dikke mensen betekent ook meer dikke dode mensen waar crematoria geen raad mee weten. Maar een paarden-crematorium? De krant schrijft: 'Zwaarlijvige mensen tot driehonderd kilo kunnen straks in Westerhout terecht. Nergens anders in Nederland kunnen mensen met dat gewicht worden gecremeerd.’ Bij Westgaarde in Amsterdam ontkent men de problemen: 'Geen reden voor paniek. Er is nog nooit iemand geweigerd'. Voor wie niet wist dat er paarden-crematoria bestaan: Ja, die bestaan. Online krijg je desgewenst  een virtuele tour. Dit is een reportage over het crematorium van RTV NoordHolland. Op Twitter vroegen mensen zich ook meteen af: Serieuze zaak toch. Een paar recente berichten:
 • In Oostenrijk leidde de crematie van een hele dikke vrouw tot brand. In internationale berichten wordt vaker gesproken van  een 'fat fire'.
 • In Hamelin in Duitsland veroorzaakte een lijk van 400 pond een uitslaande brand. De schoorsteen smeltte voor een deel. "We hebben veel onverwachte branden in crematoria", zegt een crematoriumbouwer.
 • In een crematorium in Engeland moet je voor dikkerds 100 pond extra betalen. Dat dekt de kosten van een extra grote oven.
 • De familie van een een dikke vrouw in Frankrijk heeft een crematorium voor de rechter gesleept omdat de kist niet in de oven pastte.
Brandweerlieden na het blussen van een 'fat fire': Foto van website van paardencrematorium Westerhout (prijzen varieren van E.250 voor 'n kleine pony- tot met E.950 voor een flink paard):              

Bron(nen):   RTVNoordHolland  Telegraaf    

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  ‘De schoorsteen smeltte voor een deel.’ Echt waar?

  • marianne martens

   niet goed naar de ontwerpen gekeken van de plekken tussen 1940-1945!!!!!!

   (in antwoord op grasspriet)
  • FritsB

   De femininisering van werkwoorden zet door! Zwemde en loopte heb ik ook al aangetroffen, in een “kwaliteitskrant”.

   (in antwoord op grasspriet)
 2. marianne martens

  ach, daar ligt dan een dood paard, misschien wel gedumpt vanwege de crisis!!!!!! of niet, je weet het niet, je weet het niet. Het is mooie oplossing voor een mogelijk probleem, jammer dat je de paarden.geur niet meer ruikt, maar zo dood als een beest/ pier bent.

  • marianne martens

   heb ook, de inderdaad schokkende, bijna onverdraaglijke beelden gezien van een Brits abattoir, waar net zoals in Amerika veel dierenleed is voor een “lappie” bij de Walmarkt en Kensington Markt. Wat een lijden en angst. Maar ga vooral eens door Limburg rijden waar je door de stank en de vervuiling, je neus-slijmvlies ineens is verdwenen door aceton en plas-stank.Geen Inspectie hoor!!!, Geen Politieke Partij hoor!!! Geen burger, hoor!!! die iets doet.

   (in antwoord op marianne martens)

Reacties niet toegestaan