Echt waar? Heel dikke doden voortaan naar paarden-crematorium (video)

Samenleving
zondag, 20 januari 2013 om 5:48
welingelichtekringen header 1
Het leek bijna een nepbericht in het Noord-Hollands Dagblad, maar 't bleek waar te zijn: Steeds meer dikke mensen betekent ook meer dikke dode mensen waar crematoria geen raad mee weten. Maar een paarden-crematorium? De krant schrijft: 'Zwaarlijvige mensen tot driehonderd kilo kunnen straks in Westerhout terecht. Nergens anders in Nederland kunnen mensen met dat gewicht worden gecremeerd.’ Bijontkent men de problemen: 'Geen reden voor paniek. Er is nog nooit iemand geweigerd'. Voor wie niet wist dat er paarden-crematoria bestaan: Ja, die bestaan. Online krijg je desgewenst . Dit is eenvan RTV NoordHolland. Op Twitter vroegen mensen zich ook meteen af: Serieuze zaak toch. Een paar recente berichten: na het blussen van een 'fat fire': Foto van website van (prijzen varieren van E.250 voor 'n kleine pony- tot met E.950 voor een flink paard):            
  • In Oostenrijk leidde de crematie van een hele dikke vrouw tot brand. In internationale berichten wordt vaker gesproken van een 'fat fire'.
  • In Hamelin in Duitsland veroorzaakte een lijk van 400 pond een uitslaande brand. De schoorsteen smeltte voor een deel. "We hebben veel onverwachte branden in crematoria", zegt een crematoriumbouwer.
  • In een crematorium in Engeland moet je voor dikkerds 100 pond extra betalen. Dat dekt de kosten van een extra grote oven.
  • De familie van een een dikke vrouw in Frankrijk heeft een crematorium voor de rechter gesleept omdat de kist niet in de oven pastte.