Paus bezit half miljard aan onroerend goed in Londen en Parijs – dankzij Mussolini

Toen Pius de 11e vrede sloot met het fascistische Italië van Benito Mussolini kreeg de paus daarvoor een bedrag in contanten. Hoeveel? Onbekend. Maar niet onbekend is wat de huidige waarde is van de schenking van destijds. Die is namelijk besteed aan het opbouwen van een vastgoedportefeuille in met name Parijs en Londen. The Guardian heeft achter alle afleidingsmanouvres en stromannen die moeten verhullen van wie al die dure winkels en kantoren zijn het Vaticaan ontdekt.

Op prominente plaatsen in Londen is pauselijk bezit, en dat is ook zo in Parijs. Van tijd tot tijd koop de opvolger van Pius – Benedictus – nog wat pandjes er bij, zodat de totale waarde nu, volgens de Guardian, 500 miljoen pond bedraagt.

Allemaal dankzij de afkoopsom van Mussolini.

Bron(nen):   The Guardian      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Gerardus Molema

  Mussolini heeft het Vaticaan in zijn huidige vorm met vrijstelling van zowel belastingen maar vooral ook van bemoeizucht en controle van het gewone volk (lees democratisch gekozen parlementariërs), mogelijk gemaakt. Dit in ruil voor acceptatie van zijn fascistisch regime. Het is een staat binnen een staat in navolging van de City of Londen en District of Columbia in Washington. Een 3 eenheid die bepaald hoe de hazen lopen in de wereld. Het vermogen van de RK kerk mag je tenaanzien van het genoemde bedrag rustig vertien en mogelijk verhonderdvoudigen. Men heeft overal belangen waaronder onroerend goed en bedrijven waaronder zelfs wapenfabrikanten. Men zit regelmatig bij elkaar aan tafel om de grote lijnen uit te zetten. En dan te bedenken dat honderden miljoenen volgelingen de hongerdood zijn gestorven door de RK gepredikte deugd van armoede en door oorlogsgeweld. De paus slaapt er geen nacht minder om. Het gedoogde gerotzooi met toevertrouwde volgelingen onder de 18 laat ik nog maar buiten beschouwing. Macht corrumpeerd en ‘mundus vult decipi’.

  • marianne martens

   dank voor uw geschreven verhaal en woord.u schrijft heel naar de werkelijkheid van het Vaticaan en de Pausen. 40 jaar geleden las ik een artikel in de Groene Amsterdammer, daarin werd inderdaad al geschreven dat het Vaticaan belangen had in de wapenindustrie en de “vernietigende” gassen ( niet hun winden/ scheten ). Geschokt, en dan door zo’n vreemd geloof, dat mensen stijgen en dalen,het kan gewoon niet. ik begrijp het wel van de ander, wat moet je nu, als je niet ongelofelijk kunt genieten van die alom wondere buitenaardse verschijnselen, zoals geboorte heelal, geboorte van sterren,kometen, planeten en de ooit ” stervende” zon, Iets anders vinden, wat anders op een ( des ) illusie als geloof is, lijkt. Het geeft misschien troost..

   (in antwoord op Gerardus Molema)
   • Karel Kritisch

    De katholieke kerk en geloof is niet hetzelfde ten eerste en ten tweede doet u geen recht aan veel gelovigen met uw stereotypen. Het is een misvatting dat alle gelovigen een hun religieuze boeken letterlijk nemen en de wetenschap negeren. En mag ik er op wijzen dat de werkelijkheid sowieso illusionaire aangelegenheid is? U heeft signalen van uw zintuigen zelf geinterpreteerd in uw hoofd. Dat biedt mij troost.

    (in antwoord op marianne martens)
 2. Jasper_B

  De paus en het Vaticaan zijn voor mij toch wel één van de sterkste bewijzen dat God niet bestaat.

Reacties niet toegestaan