130 op hele snelweg Utrecht-Amsterdam

Samenleving
door anp
woensdag, 28 oktober 2015 om 6:41
130 op hele snelweg utrecht amsterdam1446011578
Op de hele snelweg A2 tussen Utrecht en Amsterdam mag vanaf volgend jaar 130 kilometer per uur worden gereden: Vanaf 1 januari al van 19.00 uur tot 06.00 uur, in de loop van volgend jaar ook de rest van de dag.
Dat wil VVD-parlementariër Barbara Visser. Regeringspartner PvdA steunt haar, waardoor er een meerderheid in de Tweede Kamer achter het plan staat. Visser komt met het voorstel op de dag dat de Kamer zich over de begroting van het ministerie van Infrastructuur buigt.
,,Automobilisten hebben het idee dat ze in slowmotion op een weg moeten rijden waar een Boeing zou kunnen landen'', aldus Visser. Om te voorkomen dat automobilisten er nu al overal 130 gaan rijden, worden de huidige snelheidsbeperkingen bij bijvoorbeeld Vinkeveen duidelijker aangegeven. Nu is het stuk weg ,,goed'' voor zeker 50 miljoen euro aan boetes.
Visser verwacht dat de hele operatie een paar miljoen gaat kosten, bijvoorbeeld voor geluidsschermen. ,,Maar zeker niet meer dan 15 miljoen''. Het geld kan uit een speciaal potje komen dat is bedoeld om de bereikbaarheid in de drukste regio's te verbeteren.