Seksschandaal: Lerares op dure kostschool had relatie met vijf leerlingen

Een lerares van een exclusieve kostschool in Zuid-Afrika is in de problemen gekomen, omdat ze in de afgelopen zes jaar een relatie had met minimaal vijf leerlingen.

Een achttienjarige scholier van het prestigieuze Bishops Diocesan College in Kaapstad vertelde aan zijn ouders over zijn relatie met de dertigjarige Fiona Viotti. "In het begin deed onze zoon er vrijwillig aan mee”, getuigen de ouders anoniem tegen lokale media. "Maar uiteindelijk werd hij slachtoffer. Toen hij een punt wilde zetten achter de relatie, werd ze heel chagrijnig en intimiderend. Zij wilde hem niet laten gaan.”

Uit onderzoek van de school bleek dat er nog minstens vier leerlingen een affaire hebben gehad met de docente, die vroeger topmodel was. Ook stuurde ze pikante foto's en video's rond, die zelfs op Pornhub verschenen en op social media zijn verspreid. Haar man heeft, nadat dit bekend werd, direct de scheiding aangevraagd. Viotti nam zelf ontslag, waardoor de school, een van de duurste en meest gerenommeerde van Zuid-Afrika, geen disciplinaire maatregelen kon nemen. De ouders beraden zich op vervolgstappen.