Even snel door Ikea? Ga naar binnen via de uitgang

De winkels van Ikea zijn ontworpen om je via een speciale route langs alle showrooms te leiden. Als je dat pad braaf volgt, dan ben je zo een paar uur verder. Maar als je snel iets nodig hebt, ga dan naar binnen via de uitgang, adviseert de Amerikaanse site Lifehacker.   Elke Ikea is zo ingericht om je te desoriënteren, om je te doen vergeten waarvoor je eigenlijk kwam en je te verleiden met allerlei zaken die je eigenlijk niet nodig hebt. Het concept heet de Gruen transfer (Kijk hier waarom je altijd zoveel tijd verliest bij Ikea). Ga je via de uitgang naar binnen, dan wordt dat concept verstoord. Het is niet alleen makkelijker om er weer uit te komen, je bent ook dichter bij de spullen die je echt nodig hebt. Dus al als je weet wat je wilt, niet meer geld wil uitgeven dan nodig en je relatie wilt redden, neem dan niet de Ikea-hoofdingang.

Bron(nen):   Lifehacker      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Aaiee EE

  Daar heb ik Lifehacker niet voor nodig. Doe ik al jaren (en velen met mij)

 2. janneke123

  Ja hoor, bij Ikea Eindhoven is het tegen de kassa in net zo druk als met de stroom mee.

 3. kterberg

  Snap niet waarom de brandweer dit goed keurt. Bij brand of andere calamiteiten moet je snel de uitgang kunnen bereiken.

  • RhodBerth

   Er zijn allemaal tussendoor routes, dus dat is wel goed geregeld. Bij IKEA Delft pas een brandmelding meegemaakt, iedereen was in een wip buiten. (was vals alarm)

   (in antwoord op kterberg)
 4. Vogelbeest

  Van te voren op internet kijken wat je hebben wilt. Doordeweeks uit kantoor even binnen vliegen, gelijk naar de (op internet reeds bepaalde) magazijnstelling, door de zelfscankassa.
  In 10 minuten buiten. Altijd.

Reacties niet toegestaan