Nieuwe trend: op blote voeten naar kantoor

Op blote voeten lopen was tot nu toe voorbehouden aan hippies op zomerse dagen, maar ook in Silicon Valley is het nu een trend. Steeds meer techneuten verschijnen zonder schoenen op kantoor. Daarover schrijft het Amerikaanse Business Insider.

De thuisbasis van bedrijven als Facebook en Google had al het patent op casual kantoorkledij. De hoodie, spijkerbroek en sneakers waren er altijd al eerder norm dan uitzondering, maar nu worden de schoenen steeds vaker helemaal thuisgelaten. Sterker nog, op steeds meer kantoren is er een officieel no shoe-beleid.

Katie Canales van Business Insider US zoekt de verklaring in de opvoeding van de tech-CEO's. Zij zijn groot gebracht in huishoudens waar het thuis verboden was om je schoenen aan te houden. Dat gebeurt in de VS voornamelijk om hygiënische redenen.

De werknemers van de grote tech-bedrijven zien het kantoor steeds meer als verlengstuk van hun huis. Ze eten er, sporten er, slapen er soms zelfs. Het is dus niet zo gek dat ze dan ook, net als thuis, graag hun schoenen uit trekken.

Desgevraagd ziet het San Francisco Department of Public Health er geen probleem in op het gebied van voetgezondheid of hygiëne. Lekker die schoenen uit dus en in je hoodie op de bank met een laptop op schoot aan het werk.