De ouders van Tim Ribberink zijn nog steeds woedend op de VARA

De ouders van Tim Ribberink zijn  nog steeds woedend op de Vara. Tim pleegde in november zelfmoord en liet een laatste boodschap voor zijn ouders achter waarin hij  zei zijn hele leven te zijn gepest. De zaak trok in november veel aandacht en leidde tot veel verontwaardigde reacties op internet. Vara-verslaggever Bert Molenaar trok in een radio-reportage openlijk in twijfel of Tim wel echt  gepest werd. Ook beweerde de  verslaggever  dat er helemaal geen afscheidsbrief was. Er was strikt genomen geen brief; wel een bericht op de iPhone van Tim. Een woordvoerder van de familie heeft op een persconferentie gezegd dat de excuses van de Vara niet genoeg zijn. In een verklaring had de Vara ook niet voluit verontschuldigingen aangeboden. Letterlijk schreef de Vara: “Aan de ouders en nabestaanden van Tim zullen wij onze excuses aanbieden in het geval wij pijnlijke grenzen hebben overschreden.” De ouders dienen een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek. Ze zijn ook boos dat de verkapte excuses alleen in de verklaring staan en niet bij hen zijn bezorgd. Ze vinden dat de Vara 'ernstig is uitgegleden'. Een woordvoerder van de familie: 'Voor de moeder voelt het alsof Tim zich na zijn dood alsnog moet verontschuldigen.' De vader van Tim beschouwt de documentaire als een moordaanslag, zei pastor Marinus van den Berg maandag. Vara-verslaggever Bert Molenaar zei tegen NRC niet op de kritiek van de ouders te willen reageren.    

Bron(nen):   NRC  Telegraaf  Volkskrant  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Ik heb die reportages beluisterd en werd kotsmisselijk van de manier waarop Bert Molenaar zijn gelijk probeerde te halen.

  Wat is de achterliggende gedachte van die man? Waarom is hij zo overtuigd van het feit dat er geen briefje zou zijn, of dat Tim nooit gepest werd omdat hij geen pesters kon vinden?

  Hoe zou die meneer Molenaar het vinden als we hem nu helemaal binnenstebuiten keren.

  Zijn hele familie doorlichten en voor de rest van de wereld te kakken zetten. Eens zien hoe snel hij dan schande gaat spreken van dat geneus in andermans zaken.

  Ga een vak leren beste man. Als journalist durf ik te zeggen: dit is geen journalistiek, dit is onbeschofte nieuwsgierigheid.

  • janneke123

   Ik heb het opgezocht en beluisterd. Kun je Bert Molenaar uit het vak zetten? Nee?
   Jammer. Hij is het niet waard journalist te zijn.

   (in antwoord op catchit64)
 2. Desperanto

  Wellicht dacht hij dé scoop van de 21e eeuw bij de kladden te hebben. En droomde hij al van een status gelijk aan die van Woodward & Bernstein.

Reacties niet toegestaan