Chinese vrouwen huren een vriendje om mee naar huis nemen

Het is Lentefeest (nieuwjaar) in China. En terwijl miljoenen jonge Chinese vrouwen hun familie opzoeken om door hen aan een verhoor onderworpen te worden over hun toekomstplannen, heeft een deel van hen de toevlucht genomen tot het huren van een nepvriendje. Zo stellen ze hun familie gerust en kunnen de feestdagen in – betrekkelijke- rust doorbrengen. Voor veel jonge vrouwen is het presenteren van een nette, vriendelijke verkering (zelfs al zal de familie hem nooit meer zien) beter dan twee weken lang gezanik of en wanneer er een huwelijk en (klein) kinderen aan de horizon zijn. China is nog steeds een seksistische maatschappij: vrouwen die op hun 30ste nog niet getrouwd zijn, worden bestempeld als ‘overgebleven vrouwen’ zelfs in de staatsmedia. Dus draaien de meer dan 300 'rent-a-friend' bureaus nu overuren. De honoraria zijn uiteenlopend en volgens the New York Times rekenen veel jongens extra voor een waslijst aan extra diensten. Zo rekende een man die $128 per dag kost, $150 extra voor winkelen, $100 voor kletsen, of een film bezoeken, en $200 voor het meegaan naar een feestje. Maar wellicht kan er echte liefde tussen cliënt en haar nepvriend opbloeien? Rent-a-friend Zhou Qihao denkt van niet: vrouwen die hem kunnen veroorloven vallen buiten zijn bereik. Zo is het in China, stelt hij: ‘Voor een jonge man die geen geld heeft is liefde geen optie.’ En voor vrouwen die geld hebben, blijkbaar geen liefde.

Bron(nen):   Shanghaiist      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Vogelbeest

    Volgens alle berichten die het buitenland bereiken worden meisjebabys veelvuldig geaborteerd of op nog minder prettige wijze om het leven geholpen. Dus er is een vrouwentekort.

    Hoe kun je dan als vrouw niet aan een partner raken?

  2. John

    Merkwaardig artikel bij een vrouwentekort. Is dit een broodje aapverhaal? Of hebben die chinvrouwen liever een gigolo dan een partner? Dan zegt dat veel over de chinese man.
    Er gaan trouwens soortgelijke verhalen over russische vrouwen. Hebben liever een westeuropese man dan een rus, maar dan wel een met een giga bankrekening. Dus een reisje naar moskou om een mooie jonge russin te scoren heeft geen zin.

Reacties niet toegestaan