Laatste bericht Anass: Haten jullie mij?

De 13-jarige Anass uit Wassenaar heeft (volgens De Telegraaf) naar enkele vriendinnen net voor zijn vermissing nog een bericht gestuurd met de tekst: "Haten jullie mij?" Dit deed hij nadat de meisjes moesten overblijven, omdat ze hadden gelachen om een gekke bek die het excentrieke jongetje in de klas had getrokken. "Hij werd echt vreselijk getreiterd, maar hij heeft het nooit over dood willen hebben”, vertelt een vriendinnetje van Anass aan de krant. De vriendinnen ontkennen dat Anass homo was en uit de kast zou zijn gekomen.. "Hij was zeker anders dan de meesten hier en had heel opvallende kleren aan. Maar hij vond het juist vreselijk dat hij steeds voor homo werd uitgescholden."

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke123

  Jeetje, wat moet zo’n jongen het psychisch slecht hebben gehad. Echt heel triest voor hem en zijn familie. Dit wil je niet meemaken.

 2. Wil Post

  De puberteit is een periode van verandering en onzekerheid. Er zouden vrienden en vriendinnen moeten zijn die in deze tijd helpen om het zelfvertrouwen te versterken. Iemand uitlachen of meelachen is pijnlijk en veel mensen realiseren zich dat helemaal niet.

 3. Jannie Ooms

  De school zou voor elk kind een veilige haven moeten zijn. Helaas blijkt de laatste tijd dat dat niet altijd het geval is. Zij die voor de klas staan, moeten veel alerter zijn op pestgedrag en veel sneller dan nu ingrijpen als ze merken dat daar sprake van is.

  • janneke123

   Ik heb 20 jaar voor de klas gestaan en ben gestopt met het werk vanwege de houding van veel collega’s.
   Niet alleen het pesten is iets waar ze hun hoofd voor wegdraaien, ook andere problemen worden weggewuifd.
   Geef een van de medewerkers een spoedcursus “omgaan met pesten” en ze hebben zogenaamd een deskundige in huis dus aan de school heeft het dan niet gelegen.
   Wat we horen en zien is nog maar het topje van de ijsberg. Op scholen is zoveel mis, dat is bijna niet te bevatten.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • John

    Het lijkt wel een modern probleem, maar dat komt alleen door de extreme casus die tegenwoordig breed in het nieuws komen en waarover wordt gediscussieerd. Maar dat is het niet, het was ook generaties geleden allang een probleem. Slechts het “topje van de ijsberg” steekt nu misschien iets hoger.
    Ook in de na-oorlogse decennia was het een ontkend probleem dat door het te negeren juist tot rampzalige effecten leiden kon. Als er niemand een begrijpend oor leent, een helpende hand uitsteekt, lijkt het voor de getreiterde (beter woord voor het onderwerp) alsof niet alleen de daders en meelopers tegen haar of hem zijn, maar alsof de hele wereld vijandig is.
    In mijn middelbare schooltijd (jaren 50-60) heb ik ook een suicide meegemaakt.
    Leerkrachten die het hoofd afwenden zijn hun plek niet waard. Maar als je vanwege die houding zelf ook maar uitstapt help je ook niet mee. Het goede voorbeeld geven werkt nog altijd beter dan welke actie ook.

    (in antwoord op janneke123)
 4. wezijnniethetzelfde

  heel vreselijk wat een gezamenlijk verdriet en woede voor degenen die van hem houden.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  Het onlangs verschenen boek van Tatjana van Zanten “Supergelukkig” is een bijzonder en indringend boek over een meisje, dat veel wordt gepest, je gaat ook van bepaalde personen houden,

Reacties niet toegestaan