Paus is uitgeput en blind aan één oog

Paus Benedictus XVI maakte vorige week zijn aftreden bekend en gaf als reden zijn zwakke gezondheid. Zijn biograaf, de Duitse journalist Peter Seewald die de paus geregeld heeft geïnterviewd, geeft in het Duitse blad Focus meer bijzonderheden over de fysieke gesteldheid van de Heilige Vader.

Zo is zijn zicht aanzienlijk verslechterd doordat hij aan een oog blind is geworden. Ook is zijn gehoor achteruitgegaan. Bovendien is hij sterk vermagerd. Zijn kleermakers moesten geregeld nieuwe soutanes maken.

Seewald, die de paus twee maanden geleden nog heeft gesproken, had hem nog nooit zo uitgeput gezien. De paus vertelde hem ‘dat de ‘zijn krachten aan het wegebben zijn’.

Bron(nen):   Focus      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter Smokers

  Er is meer aan de hand.

  • RhodBerth

   Lijkt mij ook. Het is ongehoord dat een man van 85 die de laatste 8 jaar een zeer zware baan heeft gehad zo’n slechte gezondheid heeft. Dat kan gewoon niet.

   Nee, we moeten het zoeken in een soort complot, dat is de enige logische reden die er is.

   (in antwoord op Peter Smokers)
   • Heldoppantoffels

    Arme man, het is ook heel intensief om zoveel van je tijd met misbruik in de weer te moeten zijn….fijn hoor de kerk!

    (in antwoord op RhodBerth)
  • Jan III Sobeski

   onzin. Man is op en daarbij was het niet zo dat hij zo graag paus wilde worden. Ik geef hem gelijk; genoeg is genoeg. En na zijn aftreden kan ie gewoon lekker oud zijn op een normale manier

   (in antwoord op Peter Smokers)

Reacties niet toegestaan