Eerste schatting verzekeraars schade Ciara: 150 miljoen euro

De storm Ciara die de afgelopen dagen over het land raasde, heeft volgens een eerste raming van het Verbond van Verzekeraars voor zo'n 150 miljoen euro schade aangericht. Dat bedrag zal nog oplopen, aldus het verbond. Nog niet alle schadeclaims zijn ingediend en van sommige claims is nog niet duidelijk hoe groot de schade is. Volgens het verbond kan het bedrag nog oplopen doordat ook de komende dagen nog onstuimig weer wordt verwacht.

De verzekeraars kregen vooral meldingen van schade aan huizen en auto's. De storm Ciara was zondag op zijn hoogtepunt, maar ook maandag waren er nog zware windstoten. In de schadeschatting is ook maandag meegenomen.

In januari 2018 stormde het in ons land ook flink. Het schadebedrag van die januaristorm kwam toen uit op 450 miljoen euro. "De storm van afgelopen weekend was minder heftig, maar Nederland heeft ook goed geanticipeerd dankzij de voorlichting en waarschuwingen door overheidsdiensten en verzekeraars", aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.