Vrouwen werken harder dan mannen

Vrouwen werken harder dan mannen. Interessant is dat dit werd aangetoond in een onderzoek dat daar helemaal niet over ging, maar dus wel terloops bewees dat vrouwen meer werk verzetten dan mannen: ze werken harder en gaan langer door. Wat wél werd onderzocht is de effectiviteit van 3M privacyfilters (die voorkomen dat anderen kunnen meekijken op je laptop, telefoon of computer). Onderzoekers observeerden 274 mensen die in verschillende bedrijven – door heel de Verenigde Staten heen - werkten; in de financiële dienstverlening, consumenten producten, onderwijs, gezondheidszorg en energievoorziening. Ongeveer 53% van deze personen waren man. Tijdens een 10 minuten durende proef, werkten vrouwelijke proefpersonen 2.5 minuut tegen 2.1 minuut voor de mannen, zonder privacy filter. Nadat dat filter was geïnstalleerd werkten vrouwen 4.9 minuten tegen de mannen 4.3 minuten. Tijdens een experimentele wachtperiode werd de proefpersonen de kans geboden weg te lopen, wat 38% van de vrouwen deed tegen 52% van de mannen. Andere bijzondere ‘bijvangst’ van dit onderzoek is dat de onderzoekers opmerkten dat mannen minder werkten als er vrouwen in buurt waren. Als de onderzoeker en proefpersoon beiden vrouw waren, werd gemiddeld 3.6 minuten gewerkt. Als de onderzoeker een vrouw en de proefpersoon een man was, werd er maar 2.8 minuten gewerkt. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Ponemon Institute, een onafhankelijk onderzoeksinstituut, in opdracht van 3M

Bron(nen):   Forbes       

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter Rokers

  Wat een larie. Ik ken beroepen waar geen vrouw aan te pas komt. Mannen zitten vast in de ‘laagste’ en smerigste beroepen. Gek genoeg deden ze er geen onderzoek naar. Beetje erg vaag. Hoe kun je nou iets bewijzen waar je geen onderzoek naar doet ?
  Wel eens gehoord van toevalligheid ?
  Ik doe hier trouwens het meest werk en het zwaarste werk.

  • Marijkewerf

   Jij denkt dat verpleegsters, schoonmaaksters en kinderoppassen meer verdienen?? En het is ook smerig en zwaar werk.

   (in antwoord op Peter Rokers)
  • John

   Man hanteert eens per jaar de afvoerontstopper, vrouw vist dagelijks het dotje haar uit het roostertje. En wie maakt wekelijks de plee schoon?

   (in antwoord op Peter Rokers)
 2. Tak van Sport

  Daarom willen ze natuurlijk meer vrouwen bij de publieke omroep …..

 3. John

  Daar gaan we weer: 274 proefpersonen… dat zijn geen onderzoeken maar kleine peilinkjes.

  • janneke123

   Haha, een gevalletje “Stapel”

   (in antwoord op John)
   • John

    Het enige geloofwaardige is dat mannen meer afgeleid worden door vrouwen dan omgekeerd. Maar dat is met 2 proefpersonen al vast te stellen. Grijnzz.

    (in antwoord op janneke123)

Reacties niet toegestaan