‘Laat de NOS meebetalen aan de inhuldiging’

De winst van de tv-uitzending die de NOS behaalt bij de troonswisseling moet worden afgedragen aan de organisatie van het feest. Dat stelt Roderic Evans-Knaup van stadspartij 'Red Amsterdam' in het AT5-programma De Stelling van Amsterdam. 'Ik vind dat je daar met de NOS afspraken over moet kunnen maken. Bij het jubileum van koningin Elizabeth in Groot-Brittanië is er ook een deal gemaakt met de BBC. Die hebben gezegd: We doen dit budgetair neutraal. We hebben productiekosten, die kosten maken we en alles wat we meer verdienen geven we aan het fonds dat alles organiseert', meldt Evans-Knaup aan de Amsterdamse zender. Evans-Knaup wil dat de inkomsten uit commercials na aftrek van eigen kosten naar de organisatie van het feest gaan.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Desperanto

  Weer iemand die maar wat roept. Zoooo vermoeiend.
  Laat de borrelpraat borrelpraat blijven.

 2. knier

  Laat die graai familie zelf ook maar eens een steentje bijdragen aan dat zelfverheerlijkings feestje.

  • Prikker

   Weet je… Duitsland heeft geen Koningshuis… waarom ga je daar niet heen ?
   Verder mag dat feestje natuurlijk gewoon kosten wat ‘t kost, de opbrengsten voor de middenstand zullen natuurlijk spectaculair zijn. Feest voor iedereen.

   Ik heb persoonlijk liever dat ze reclames verbieden op die dag.

   (in antwoord op knier)
   • catchit64

    Wat een onzin argument. Frankrijk, Italie, Polen en ga zo maar door zijn ook geen koninkrijk dus waarom Duitsland?

    Feit is en blijft dat we als inwoners van dit land een familie blijven spekken die met dat gekregen geld allerlei dingen doen die niks met de monarchie te maken hebben. Mooie buitenverblijven, gratis reizen en heel veel privileges.

    het zou ze sieren als ze van al dat gekregen geld een substantieel deel zouden investeren in de samenleving ofwel de kosten die gemoeid zijn met het feest.

    Een koninklijke familie erop na houden, prima want dat schijnt de stabiliteit te verhogen maar wel binnen financiële kaders die passen in de situatie van dit land.

    (in antwoord op Prikker)
    • Prikker

     Omdat een argument is iets anders als een suggestie…

     En het koningsfeest is geen feestje voor het koningshuis maar voor het volk, dus ik zie geen enkel bezwaar dat die dan ook de kosten voor dat feest gezamenlijk dragen, dus laat ze maar flink uitpakken ! Het is de eerste koning sinds zoveel jaar. Tijd voor een feestje !

     En ik zie geen enkele reden voor een strenge budgettering daarvan, integendeel laat het maar ‘ns lekker uitpakken ! Het komt toch allemaal ten gunste van het volk.

     Wedden dat al die zeikerdjes straks vooraan staan om mee te vieren !

     (in antwoord op catchit64)
 3. Jannie Ooms

  Desperanto doet nogal badinerend over de reacties. ‘Borrelpraat’, noemt hj het.

  Volstrekt ten onrechte, vind ik.

  We leven in een crisistijd, althans dat wordt ons door Rutte en Samson aangepraat. Misschien juist daarom zijn heel veel mensen van mening dat er best vraagtekens mogen worden gezet bij de exorbitante kosten van het kroningsfeest. En al helemaal als van de armlastige stad Amsterdam wordt verwacht dat zij dat gaan betalen. De nieuwe Koning zou er goed aan doen in elk geval een deel van de kosten op zich te nemen.

  Al helemaal wijs ik naar mijn voorhoofd als ik hoor over de plannen voor het Koningsboek. Ieder gezin krijgt het in de brievenbus, dat is de bedoeling. Hebben we enig idee wie daar behoefte aan heeft, en wat dát gaat kosten?

  • Desperanto

   Desperanto doet helemaal niet badinerend over de reacties.
   Kan ook niet want Desperanto’s reactie was de eerste.
   Desperanto’s commentaar betreft het plan om de NOS te laten meebetalen.
   Gaan we dan in het vervolg de NOS vragen om ook maar af te dragen voor de eindeloze schaatswedstrijden etc?
   Desperanto is republikein, u kunt daarom wel nagaan hoe hij over 30 april denkt.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
  • John

   De Gouden Gids wordt vziw niet meer huis-aan-huis verspreid uit milieu en besparingsinzicht. Hetzelfde geldt m.i. voor het koningsboek. Het kan best neergelegd worden bij de bibliotheken. Voor wie er behoefte aan heeft.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
  • janneke123

   Ik ben het helemaal met je eens, maar hoe krijgen we dat in de hoofden van de beslissers met oranje bloed in de aderen?
   Wanneer komt de koninklijke familie zelf tot inkeer en laat zien dat ze er voor ons zijn en dat alles wat ze in de afgelopen eeuwen bij elkaar hebben geraapt “GEKREGEN” is van het volk. Niet voor gewerkt, niet voor gespaard, geen vieze handen voor gekregen.
   Het GEKREGEN vermogen is gegroeid en daardoor kunnen ze veel.

   Wakker worden meneer de toekomstige koning. Stap uit die ivoren toren en gedrag je als mens, niet als omhoog gevallen gebraaie haan.
   Om lintjes door te knippen en andere nutteloze functies uit te voeren hoeft je salaris niet zo hoog te zijn.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 4. CNhenk

  Het koningshuis kost de nerderlander nog geen 5 euro per jaar per inwoner. Waar praat men over? Laat dat gewoon een nederlands feestje worden. Crisis??? Er is geen crisis van formaat aan de gang. Zijn de winkels leeg? Is de benzine bijna op? Beginnen de nutsvoorzieningen te wankelen? Trekt de C-suite vrijwillig de broekriem aan??? Niets van dat. We gaan nog met z’n allen lekker op vacantie. Brussel heeft geld nodig, heel veel geld. De crisis wordt politiek aangepraat en zodoende Europa potjes vullen. Een psychologische hevelwerking van formaat. Is men daar nu nog niet achter? Wakker worden !!!!

Reacties niet toegestaan