Beroemde prostituee blijkt nepjournalist

Onder het pseudoniem Patricia Perquin publiceerde een vrouw, wier echte naam Valérie Lempereur blijkt te zijn 'Achter het raam op de Wallen', haar 'ware verhaal' als prostituee. Dat boek baarde opzien, omdat het een verslag van binnenuit leek. De gemeente Amsterdam heeft zich in haar prostitutiebeleid zelfs laten adviseren door deze journaliste met een twijfelachtige reputatie. Burgemeester Van der Laan en oud-wethouder Asscher waren onder de indruk van de vrouw, maar misschien was ze wel nooit hoer.
 Uit het onderzoek van de Volkskrant blijkt echter dat het maar zeer de vraag is of de journaliste echt 4,5 jaar fulltime als prostituee op de Wallen heeft gewerkt, zoals zij in haar boek beweert. In die periode runde zij in Antwerpen ook twee jaar lang een eigen uitgeverij. Bovendien werkte ze daarvoor in Nederland als België als society- en misdaadjournaliste, onder meer voor Nieuwe Revu, Story, TV-Familie en Het Laatste Nieuws.
De krant sprak met 25 bekenden van de vrouw, die niet allemaal genoemd durven te worden. Vele, vaak bekende mensen beschuldigen haar van leugens. Volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd ze bij zijn programma op staande voet ontslagen, wegens 'fraude en bedrog'.