Trump maant tot kalmte en zegt dat virus weg zal gaan

President Trump heeft de bevolking opgeroepen kalm te blijven en beklemtoonde dat het gevreesde coronavirus "weg zal gaan". Hij zei dat hijzelf in ieder geval geen enkel symptoom van het virus heeft en dus geen reden ziet zich te laten testen.

Trump was naar het Congres gekomen om er met Republikeinse senatoren te spreken over de bestrijding van het coronavirus en van de economische gevolgen van de besmettelijke aandoening. Hij zei dat de regering hulp gaat verlenen aan sectoren in de economie die zwaar lijden onder de gevolgen van het virus, zoals luchtvaartmaatschappijen en ondernemingen die cruisereizen aanbieden.

Trump heeft "substantiële" steunmaatregelen aangekondigd. Maar hij kwam dinsdag niet met concrete plannen

Zorgverzekeraars

Trump en vicepresident Mike Pence hebben verder met zorgverzekeraars gesproken. Pence zei dat particuliere verzekeraars ermee hebben ingestemd kosten voor het testen en verzorgen van patiënten te betalen. De patiënten hoeven geen eigen bijdragen te betalen.

De gezondheidszorg in de VS is een van de duurste ter wereld. Zorgverzekeringen zijn er dus ook duur en zeker 27,5 miljoen van de 330 miljoen inwoners heeft geen enkele gezondheidsverzekering. Het land telt meer dan zevenhonderd besmettingen en er zijn 27 mensen aan het coronavirus bezweken. De meeste gevallen zijn geconstateerd in de noordwestelijke staat Washington.