Rijke Russen hebben Limassol (Cyprus) volledig overgenomen

Cyprus staat in de schijnwerpers vanwege het blitzplan dat speciaal is gemaakt om belasting te heffen op deposito’s van Russische gangsters en oligarchen. Russen zijn dol op Cyprus, vooral vanwege de eisen die het eiland aan het staatsburgerschap stelt. Daardoor is het makkelijk om zwart geld naar de EU door te sluizen. Volgens The Independent hebben zo'n 10.000 Russen er 35 miljard euro gestald. Maar dat zal vast niet de enige reden waarom er zoveel Russen op het eiland zijn neergestreken. Vooral Limassol, inmiddels omgedoopt tot Limassolgrad, is favoriet. De badplaats kent behalve Russische scholen, Russische kranten, ook bontwinkels met naar verluidt de mooiste nertsjassen, schrijft Business Insider. Limassol. Billboards in het Russisch. Evenals uithangborden. Russische zakenmannen aan de waterpijp. De meeste jachten in de jachthaven van Limassol zijn van Russische miljardairs. Bontwinkel voor kouwelijke Russische expats.

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. uknowme

  we trappen er met zijn allen weer in. de heffing is terecht vanwege het zwarte geld uit Rusland. Mensen wordt eens wakker!! De heffing heeft NIETS te maken met het zwarte geld uit Rusland! Het is pure diefstal en een GAME CHANGER. Voor zover het nog niet duidelijk was: UW GELD IS NIET VEILIG BIJ EUROPESCHE (DUS OOK NEDERLANSCHE) BANKEN!!!!

  • Rieni Otten

   Wat ook zo vreemd is, is dat als het Europese bestuur zo goed weet dat er zoveel zwart geld omgaat op Cyprus, ze daar nooit iets aan heeft gedaan. Eigenlijk zou Cyprus figuren als Rutte en Dijsselbloem voor de rechter moeten dagen wegens smaad en laster.

   (in antwoord op uknowme)
 2. Loobs

  Walgelijk – wat is Rusland toch een platvloers, ordinair land geworden. Moet je ze toch zien zitten, altijd in ‘t zwart, die laagschedelige bizznizzmen – en er gaat niets anders in om behalve kopen, kopen. Zo zonde.

  • Betweter

   Wat een discriminatie.. Ik zou ook niet voor me plezier in een dergelijke omgeving begeven, maar om die mensen allemaal over één kam te scheren …

   (in antwoord op Loobs)
   • Loobs

    Ach, spreek een beetje uit een beetje boel ervaring. Ik koos ook voor ‘Rusland’ niet voor ‘Russen’ – want veel prettige, integere mensen in dat land hebben erg te lijden onder deze cultuur die nu al jaren daar het hoogste woord voert. Helaas. Kijk je wel eens Russische televisie? Dan weet je een beetje wat ik bedoel.

    (in antwoord op Betweter)
 3. Kamikaazkop

  Ach ja…… beter dat dan de Turken.

 4. Templein

  Hoe kan die bank failliet zijn gegaan, met zoveel kapitaal?

  • Bert Hilhorst

   De Cyprioten hebben vervolgens de Russen bestolen.

   (in antwoord op Templein)
  • Bert Schimmel

   Elke bank belegd het spaargeld weer, maar als je dat hebt gedaan in Griekse staatsobligaties en aandelen, zoals de meeste Grieks Cypriotische banken hebben gedaan, heb je nu een heel groot probleem, vanwege de enorme waarde daling van die beleggingen.

   (in antwoord op Templein)
 5. Rieni Otten

  Mooi diepgaand artikel dat bestaat uit maar liefst 7 regels. Goed dat u er ook nog plaatjes bij hebt gezet.

 6. John JohnN

  Ieder democratisch kapitalistisch land heeft zo’n eiland voor rijke belastingontduikers.
  De Russen: Cyprus, de Amerikanen: Grand Cayman.
  Als Nederland niet ook zo’n belastingparadijs was voor buitenlandse bedrijven, zouden onze regeerders tegen het opnemen van Cyprus in de Monetaire Unie zijn geweest.
  Maar we hebben boter op ons hoofd. Rutte zei het nog onlangs: We moeten zorgen dat Nederland een aantrekkelijk vestigingsbeleid houdt voor buitenlandse ondernemers.
  Maar daarvoor worden de lasten voor de Nederlanders wel verzwaard. Ik zit te wachten op harde cijfers over de voordelen die dit beleid voor de gewone NL burger oplevert. Ik heb ze nog niet gehoord. Wel wat vaag gebrom over “brengt ons werkgelegenheid”… vandaar stijgende werkloosheid boven 600.000?

Reacties niet toegestaan