Spanje versoepelt coronamaatregelen: belangrijke sectoren weer open

Vanaf Paasmaandag mogen Spanjaarden met niet-vitale beroepen weer aan het werk, ondanks weer oplopende sterftecijfers. Dat schrijft Spaanse krant El Pais.

Sectoren als de bouw en de industrie gaan weer open. Werknemers moeten wel mondkapjes dragen en voldoende afstand houden van elkaar. De Spaanse regering stond de afgelopen dagen onder grote druk door groeiende zorgen over de economie, zeker nadat bekend werd dat er mogelijk een streep gaat door het toeristenseizoen.

Door belangrijke sectoren weer te openen, hoopt Spanje de economische schade nog enigszins te beperken. Mondkapjes worden uitgedeeld op stations en bij metrohaltes. Het aantal zitplaatsen in het openbaar vervoer wordt beperkt.

Wetenschappers en zorgverleners zijn het niet eens met de versoepeling van de maatregelen. Ze verwachten een nieuwe golf van besmettingen die over twee tot drie weken weer een te grote druk legt op de gezondheidszorg.

Er was in Spanje drie dagen achter elkaar een dalende trend zichtbaar, maar zondag nam het aantal sterfgevallen weer toe.

Bron(nen):   HLN