Politie scant sociale media op ordeverstoringen bij kroning

De politie Amsterdam scant nu al volop berichten op sociale media op signalen over mogelijke ordeverstoringen tijdens de festiviteiten rond de troonswisseling op 30 april. Dat bevestigt een woordvoerster aan de kranten van Wegener.

De Amsterdamse politie maakt daarbij gebruik van de expertise van andere politie eenheden.

De schrik zit er goed in sinds Haren. Daar liep een onschuldig verjaardagsfeestje van Myrthe uit op een veldslag dankzij oproepen op Facebook.

Volgens Arnout de Vries, onderzoeker en adviseur bij TNO op het gebied van sociale media en maatschappelijke veiligheid, is het organiserende vermogen van sociale media het meest bedreigend voor de autoriteiten. “Het kan een schaal aannemen waar veiligheidsdiensten van schrikken. Een actie kan groot worden, zeker als de reguliere media het ook nog oppikken.”

Bron(nen):   De Stentor      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  Men is gewoon als de dood voor de aantasting van het nationaal, en met veel kunstgrepen in stand gehouden,keuningshuis sprookje.
  Het kleren van de keizer verhaal,zeg maar.
  Heeft verder niks met Harense toestanden te maken.

 2. Bakker

  yes!! relluuh

 3. Bert Hilhorst

  Syrische rebellen komen met honderden naar NL, om de anarchistische kraakscene een handje te hepen uit dankbaarheid voor de Nederlandse steun aan de rebellen

 4. Heldoppantoffels

  Politie scant sowieso sociale media, punt.

 5. Tegendraads

  De Stasi zou jaloers zijn op de capaciteiten die de politie heden ten dage tot zijn beschikking heeft. Tegelijkertijd is het natuurlijk wel zo dat er elementen in onze maatschappij zijn die voor de lol uit zijn op rellen. Het is jammer dat we in de situatie verzeild zijn geraakt dat dit soort middelen gerechtvaardigd worden geacht.

Reacties niet toegestaan