Man lanceert zichzelf per ongeluk uit straaljager

Het was een cadeautje van zijn collega's en hij wilde hen niet teleurstellen dus stapte een 64-jarige Fransman met kloppend hart aan boord van een straaljager voor een recreatieve vlucht. De man was echter zo nerveus dat hij per ongeluk de schietstoel activeerde.

Daardoor werd de passagier gelanceerd terwijl het toestel met 500 kilometer per uur door de lucht schoot. Het gebeurde toen hij door de kracht van het opstijgen loskwam uit zijn stoel, waardoor hij moest opstaan. Om te voorkomen dat hij viel greep hij per ongeluk de hendel vast. Daarna schoot hij uit het toestel. Gelukkig ging zijn parachute open en landde hij in een veld. De onfortuinlijke man hield geen ernstige verwondingen over aan zijn avontuur.

Volgens onderzoekers van het incident was er van alles misgegaan. Ten eerste waren er medische redenen waarom de passagier de grote kracht van het opstijgen niet aan zou kunnen. Ook zat de gordel niet strak genoeg waardoor hij uit zijn stoel omhoog kwam. Verder raakte de man zijn helm kwijt toen hij werd gelanceerd.

Bron(nen):   The Guardian