De koudste pasen sinds 1964

Het wordt vermoedelijk de koudste Pasen sinds 1964. Het weerbureau Weeronline denkt dat het kwik hooguit tot een graad of 6 komt. Lichtpuntje is wel dat het vrijwel droog is en op tweede paasdag schijnt de zon regelmatig. In 1964 bleef de maximumtemperatuur op eerste paasdag steken op 3,9 graden boven nul. De warmste eerste paasdag ooit stamt uit 2011, toen werd het 26,0 graden. Normaal ligt de temperatuur rond een graad of 11. Maart 2013 komt uit in de top 10 koudste maartmaanden ooit. De gemiddelde temperatuur komt uit op de 2,6 graden, normaal zou het in maart gemiddeld 6,2 graden moeten zijn. Vooral het laatste deel van maart is koud.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Op de beurs noemt men zoiets “mean reversion”. De warmte die we de laatste jaren te veel gehad hebben, moeten we nu inleveren.

  • Heldoppantoffels

   Teveel? Heb ik iets gemist?

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    Ik bedoelde dat de laatste jaren rond Pasen steeds veel warmer was dan het langdurig gemiddelde. Het journaal bracht toen items over hoe de grens voor subtropische soorten steeds verder naar het noorden oprukte. Of vond jij het nog niet warm genoeg toen? 😉

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
 2. Bert Hilhorst

  30 April wordt helemaal rillen.

Reacties niet toegestaan