Waarom het slecht uitpakt als je je kinderen zakgeld geeft

Veel kinderen tussen 11 en 15 krijgen zakgeld. In Engeland gemiddeld 10 euro per week. Veel kinderen verdienen zelf iets bij, met een krantenwijk, baby-sitten of het wassen van de auto van de buurman. De groep die het van het laatste moet hebben leert beter de waarde van geld. Uit Engels onderzoek blijkt dat de kans dat een kind later gaat sparen een stuk kleiner is wanneer hij royaal zakgeld krijgt, dan wanneer hij al vroeg zelf iets moet verdienen.  Van weinig zakgeld heb je dus een leven lang plezier

Bron(nen):   Daily Mail      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. John JohnN

    Ja hoor ik heb nog steeds plezier!

  2. meesan

    Dan krijgen de kinderen in Engeland een stuk meer zakgeld dan de kinderen in Nederland. Volgens het Nibud krijgen kinderen in die leeftijdscategorie gemiddeld 5 euro per week.

    De titel boven het stuk beweert trouwens iets anders dan de inhoud van het stuk. Helemaal geen zakgeld geven pakt juist slecht uit, want dan leert een kind niet met geld omgaan, zelfs al is het geld wat je krijgt zonder ervoor te hoeven werken. Het is voor jongeren onder de 15 ook best moeilijk om een bijbaantje te vinden omdat je voor je zestiende nog niet heel veel mag qua werk.

Reacties niet toegestaan