8 landen waar je als vrouw beter niet kunt reizen

Er waren al de verschrikkelijke verhalen uit India. Daar kwam deze week het horror verhaal bij van een toeriste in Rio de Janeiro, Brazilie. Business Insider verzamelde gegevens van o.a. Human Right Watch en maakte een lijst van 8 landen die vrouwen, zeker als ze alleen willen reizen, beter kunnen mijden. 1. India 2. Brazilie 3. Turkije 4. Egypte 5. Colombia 6. Guatamala 7. Mexico 8 Kenya   Het zijn helaas niet de enige landen waar het slecht toeven is. Maar deze acht kun je - als vrouw - beter mijden

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bert Hilhorst

  9. Marokko

 2. IwanovKapotjeplov

  10 D.R. Congo

 3. zo maar iemand

  Heb meerdere malen in India alleen gereist. Geen enkel probleem. In Italie is dat een heel ander verhaal.

  • John JohnN

   Stempels op landen is een zinloos gedoe. Een vrouw wordt niet door een land belaagd, mishandeld, verkracht, gedood – maar door een persoon.
   In Nederland ben je veilig, dus in Friesland helemaal, toch bleek het op een avond hartstikke onveilig. Frankrijk is ook heel veilig, toch bleek kamperen daar meermaals dodelijk. Als je het inwonertal van landen als bv India (>1 miljard) tegenover Europese landen afweegt komen zulke landen er helemaal niet zo slecht vanaf. Kortom: we hebben niks aan zulke lijstjes, wel aan verstandig gedrag en goede overwegingen per situatie en geval.

   (in antwoord op zo maar iemand)
 4. Templein

  Dit soort lijstjes zijn zinloos. Helemaal eens met JohnJohnN. Ik zou het ook met vele voorbeelden kunnen illustreren en weerleggen.

  Dit soort lijstjes zijn ook niet in het belang van vrouwen. Dan worden vrouwen die het toch doen er op aangekeken. Bovendien komen er dan weer moraalridders zoals bij Knevel en Van den Brink die zeggen dat het niet hoort en dat je eventuele problemen echt aan jezelf hebt te wijten.

Reacties niet toegestaan