‘PETA doodt massaal dieren’

We kennen PETA van de advertentiecampagnes waarin bekende vrouwen gehuld zijn in niets om daarmee aan te geven dat ze tegen dierenleed zijn. De indruk wordt daarmee versterkt dat PETA tegen dierenleed is en dus - zou je denken - ook tegen het onnodig doden van dieren. De Huffington Post geeft echter ruim baan aan Nathan J. Winograd, een dierenrechten advocaat die beweert dat PETA geen dieren redt, maar dieren doodt. Wie een dier afstaat aan PETA, in de verwachting dat het beest dan een lang en prettig leven wacht, die komt van een koude kermis thuis: bijna alle dieren die PETA krijgt om op te vangen worden, volgens Winograd, binnen enkele uren gedood. PETA heeft geen zin in het gedoe en de kosten van dierenopvang. Soms worden de opvangdieren al afgemaakt in de auto die PETA stuurt om dieren op te halen. Of het waar is? Winograd levert een heleboel bewijs, dat bij de Huffpo te zien is

Bron(nen):   Huffington Post      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Edwin67veen

  Schokkend!

 2. Edward_II

  Wie nog in de waan verkeert dat PETA een geweldloze en diervriendelijke organisatie is moet maar eens Penn & Teller’s aflevering van Bullshit! over PETA bekijken:

  http://www.youtube.com/watch?v=inFtOMx8nDU

 3. Peter Smokers

  Lekker die paardenlasagna. Het is alleen wel de waarheid en het is nog veel erger. Ik wacht op de eerste schandalen over mensenvlees in onze pasta’s e.d.

 4. Adam

  Heb in verleden weleens een tijdje opgetrokken met zo’n dierenactivist. Ze zei letterlijk dat het doel was om zoveel schade te veroorzaken als er bijvoorbeeld nertsen werden gered. Dat die bevrijde dieren een paar uur later doodgingen was niet zo relevant.

  Het actief doden van dieren is toch wel een paar bruggen verder. Weerzinwekkend ook dat PETA goed sier maakt met hun dierenophaal service, terwijl het niet om dieren maar louter om hun imago zou gaan.

  Toch heb ik me twijfels of dit waar is. Er kan best een losgeslagen activist tussen zitten, maar ik geloof niet dat is stelselmatig beleid is van PETA.

Reacties niet toegestaan