‘Dronken neef liet Nana (3) van zes hoog vallen’

De man die dinsdagavond de 3-jarige Nana van zes hoog van een flat in Amsterdam Zuidoost liet vallen, is een neef van het slachtoffertje. Het familielid was dronken toen hij met de kleuter aan het spelen was op de galerij. Dat zegt de Ghanese dominee Emmanuel Koney uit Amsterdam-Zuidoost tegen het Parool. Koney vergelijkt het incident met het voorval waarbij Michael Jackson op een balkon zijn kind over de balustrade hing om aan het publiek te laten zien. Jackson zijn zoontje werd snel binnengehaald, maar Nana viel en overleed kort daarna aan zijn verwondingen.   

Bron(nen):   Het Parool      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  snel downplayen, ze zijn toch al een nieuwe aan het maken as we speak.

  • bebeben

   Wat een misselijkmakend commentaar.

   (in antwoord op Pietje_Precies)
   • Justin B.

    welnee. zo rollen onze ghanese vrinden.

    (in antwoord op bebeben)
    • bebeben

     Aha, dus als bij ‘Nederlandse vrinden’ een lief, klein, schattig kindje komt te overlijden, is het minder gepast om te zeggen dat ze ‘al een nieuwe aan het maken’ zijn en dus wel geen verdriet zullen hebben. Zit het zo in elkaar?

     (in antwoord op Justin B.)
     • Justin B.

      Laten we zeggen dat afrikanen wat praktischer zijn ingesteld.

      (in antwoord op bebeben)
     • bebeben

      Misschien moeten Nederlanders ook wat gemakkelijker daarin worden? Altijd maar dat gemiep en gehuilebalk is ook maar niks gedaan. Het is toch al zo’n chagrijnig land. Mocht er dus in jouw gezin of in je familie een lief, klein, dottig kindje komen te overlijden, zal ik je dan toeroepen: “Kop op, doe als onze Ghanese vrinden, maak gewoon een nieuwe”?

      (in antwoord op Justin B.)
     • iembam

      nou Justin B, ik ben zelf een afrikaan en wij zijn inderdaad heel praktisch. Iemand met zo weinig fatsoen als jij krijgt in Afrika zo’n schop onder z’n hol dat dat hij praktisch niet kan zitten, maar ja wees blij dat je op internet woont daar ben je veilig.

      (in antwoord op Justin B.)
  • janneke123

   Dit soort misselijkmakend commentaar past wellicht op Geen Stijl maar niet hier.

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 2. zo maar iemand

  Misschien houden Pietje-Precies en Justin B. niet van kinderen. Of niet van donkere kindertjes? Hebben ze zelf geen kinderen en kunnen ze zich daardoor niet voorstellen hoe het moet zijn om je kindje te verliezen? Misschien heeft de Geenstijl-manier hun empathisch vermogen aangetast. Misschien hebben ze nooit het vermogen om in te voelen gehad.

  Ze praten over ‘onze ghanese vrinden’ maar ik vermoed dat ze geen een Ghanees kennen. En niet een moeder die haar kind is verloren.

  • Pietje_Precies

   Nou ik werd persoonlijk misselijk van het verhaal dat men blijkbaar een dronken neef met je koter laat klooien. Blijkbaar is het minder erg als je eigenlijk alleen maar Jackson imiteert, alleen….oeps, foutje, suggereert de dominee.
   Als je het sarcasme niet in mijn comment las……
   Ik heb er overigens 4 , eigenlijk 5 maar die is overleden ( niet via balkon). Dus neem maar aan wat je wilt, ik weet waarover het gaat.

   (in antwoord op zo maar iemand)
   • bebeben

    Er staat niet in het Paroolbericht dat de vader of moeder aan de neef toestemming gaf om met het kind te ‘klooien’. Er staat zó weinig informatie in — vader was ziek, moeder was met de overige kinderen bezig — dat elke veroordeling voorbarig is. Hadden de ouders in de gaten dat de neef gevaarlijke capriolen uithaalde? Was het kind naar buiten geglipt? Had de neef het kind ongemerkt mee naar buiten genomen? Speelde de neef wel vaker met het kind, maar was hij nu voor het eerst dronken? En zo zijn er nog tal van andere vragen te bedenken.

    Toch kom jij er al met dit commentaar overheen: “ze zijn toch al een nieuwe aan het maken as we speak”. Je mag misschien het verdriet van een verlies kennen, maar gaat het er in dit geval niet om dat je je verplaatst in het verdriet van anderen? Het stompzinnige commentaar dat je gaf, verwacht je van een onnadenkende puber zonder enige levenservaring.

    (in antwoord op Pietje_Precies)

Reacties niet toegestaan