WHO biedt uitsluitsel over immuniteit na besmetting

Sommige mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus zijn voor een tweede keer positief getest. Daardoor ontstond de vrees dat een besmet persoon niet immuun zou zijn. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt nu met goed nieuws: wie besmet is geweest, heeft wel degelijk immuniteit. De vraag blijft hoe lang dat zo is.

Met name in Azië zijn zeker honderd mensen voor een tweede keer positief getest op Covid-19. Op basis van recente data concludeert de WHO nu dat het onmogelijk is om twee keer achter elkaar besmet te raken met het coronavirus. Het zijn de overblijfselen van de eerste besmetting die voor een tweede positieve test zorgen.

"We zijn ons ervan bewust dat sommige patiënten positief testen nadat ze klinisch zijn hersteld”, aldus de WHO. “Maar dit is een onderdeel van de herstelfase.”

Nu blijven er twee vragen over: Hoe lang verspreiden besmette mensen het virus nog? En hoe lang zijn ze immuun? Om daar iets over te kunnen zeggen, zijn nog meer data nodig van herstelde patiënten, klinkt het.

Bron(nen):   HLN