Terreur? 2 bommen afgegaan midden in Boston – update, foto’s

In Boston vonden twee zware explosies plaats in de buurt van de finish van de marathon. Een derde explosie vond een uur na de eerste plaats bij de JFK Library, maar deze zou niets te maken hebben met de eerste twee, constateerde de politie later. De eerste twee explosies waren 3 uur nadat de winnaar over de streep was gegaan. Er zat een korte tijd tussen de eerste en tweede explosie. Er zijn 2 doden en minstens 23 gewonden. De autoriteiten gingen ervan uit dat nog meer explosies konden plaatsvinden. De burgers van Boston werden opgeroepen mensenmassa's te mijden. Een bron bij één van de Amerikaanse inlichtingendiensten heeft tegen persbureau AP gezegd dat er nog twee bommen zijn gevonden, die niet zijn afgegaan. Ze zijn inmiddels onschadelijk gemaakt. Ook elders in Boston worden bommen gemeld. Een winkelcentrum is ontruimd, meldt de Boston Globe. Volgens de New York Times hadden de politie en de FBI geen aanwijzingen dat er aanslagen op handen waren. Er worden nu wel een aantal extra veiligheidsmaatregelen getroffen, ook buiten Boston. Dat is o.a. het geval in Washington DC en New York.
In 

Bron(nen):   The New York Times  Boston Globe    

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. John

  Dan hebben die 15% Amerikanen die geloven dan Bin Laden nog leeft toch gelijk, of tenminste heeft hij nog genoeg volgelingen actief in de VS.

  • Genuine_Defector

   ‘t Kan ook binnenlandse terreur zijn. Remember Timothy McVeigh? Alleen complotdenkers en aluhoedjes denken dat Bin Laden nog in leven is. Wat volgelingen betreft. Ja, die zijn er inderdaad nog genoeg.

   Het is nu een paar uur na de aanslag en voor zover ik lees is er nog niets bekend. Dan moet je dus rekening houden met alle mogelijkheden. Ja, islamitische terreur is ook het eerste waar ik aan denk. Die idioten hebben nu eenmaal een hekel aan het vrije Westen in het algemeen, en aan Amerika in het bijzonder. Maar het stikt daarnaast van de milities in Amerika. En daarvan is algemeen bekend dat ze door chaos te creëren de regering omver willen werpen. Het kan dus ook binnenlandse terreur zijn.

   ‘t Zijn de makken van een supermacht. Er is altijd wel iemand die een hekel aan je heeft.

   (in antwoord op John)
   • John

    Ik ben nu geneigd om richting Pakistan te denken. De Amerikanen hebben daar de laatste tijd veel kwaad bloed gezet door hun activiteiten met het volkomen negeren van de soevereiniteit van het land. Systematische drone-missies. Boven wettelijke executies. Voor lief nemen dat daar gewone burger slachtoffers bij vallen, zelfs kinderen. Maar zoals ik eerst zei: Bin Laden heeft nog veel aanhang en een deel daarvan zal zich wel in de USA ophouden.
    Wie dan ook, het is een uiterst laffe daad om volkomen onschuldige recreatieve lopers op te blazen in de staart van de marathon. Die mensen worden opgeofferd voor niet anders dan een enkel moment van chaos en verwarring.

    (in antwoord op Genuine_Defector)
  • Pieterpost@live.nl

   Misschien was het Bin Laden niet? Of de volgelingen van hem… Misschien waren het gewoon actieve gangs in Amerika zelf. Waarom meteen van hun afgaan? (DENK NA)

   (in antwoord op John)
 2. Jack

  Waar was Rudy Giuliani?

  Meestal is hij in de buurt als er dit soort aanslagen plaats vinden, maakt niet uit of het in Londen of New York is,….hij is er.

 3. Guest

  Misschien waren het de volgelingen van Bin Laden niet? Waarom meteen er zo van uit gaan… Kunnen ook gangs uit Amerika zijn. (DENK NA)

Reacties niet toegestaan