Peiling: 50PLUS electoraal ingestort, nu nog 1 zetel

Samenleving
door Admin
zondag, 10 mei 2020 om 9:50
hh 410144920
De electorale steun voor 50PLUS is "compleet ingestort", in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Stond die partij vier weken geleden nog op 10 zetels en twee weken geleden nog op 8, nu haalt de partij 1 zetel. De kiezers van vier weken geleden zeggen nu voor 40 procent niet te weten op welke partij te stemmen.
Voor de rest verdelen de kiezers zich over een groot aantal partijen. Slechts een klein deel volgt voormalig fractievoorzitter Henk Krol naar zijn nieuwe partij, de Partij voor de Toekomst. Doordat hij nog kiezers krijgt van andere partijen komt Krol ook op 1 zetel. Henk Krol vertrok begin deze maand bij de partij na jarenlange interne ruzies die escaleerden.
Door die verschuivingen rond 50PLUS stijgt een aantal partijen in de peiling met 1 zetel: CDA, VVD, PvdA, FVD en GroenLinks. Vergeleken met twee maanden geleden steeg de VVD met 12 zetels, kreeg de PvdA er 2 bij, het CDA 4 en GroenLinks 1. En verloor PVV er 1, ging FVD er 5 achteruit, D66 4 en DENK 3. Ook deze laatste partij wordt geplaagd door interne strubbelingen.