Nederlandse frietbakkers beter dan Belgische

Vlaamse friet is in Nederland lekkerder dan in België. Dat meldt het AD vrijdag op de voorpagina. Volgens de krant hebben de zuiderburen naam en faam, maar is door Nederlanders gebakken friet vaak beter. Dat is de uitkomst van een steekproef die door de AD Friettest bij de zuiderburen werd genomen. Hoewel de verkooppunten waren aanbevolen door Belgische connaisseurs, vond de jury de friet vaak 'slap, vet en smakeloos.' 'Als dit het beste is wat België heeft te bieden, is dat niet alleen verrassend, maar ook teleurstellend,' zegt onderzoeksleider Bob Cramwinckel van het Centrum voor Smaakonderzoek. Frituur Annick in Hasselt eindigde met het eindcijfer 9,5 boven aan de lijst van de Belgische adressen. De vermaarde Frituur 't Steen in Antwerpen kreeg het eindcijfer 2.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  ja, wrijf het er maar in. Zo wordt die snelwegheffing nog hoger!!

 2. Ron Kersten

  Ik vraag me af hoeveel waarde we moeten hechten aan een Nederlandse krant die onderzoek doet naar Belgische frietkotten. Je gaat volgens de nederlandse criteria in Belgie friet beoordelen, laat dat nou eens over aan een onbevooroordeeld testpanel uit andere landen.
  Als je echt lef hebt dan laat je nu de Belgen in Nederland op dezelfde manier onderzoek doen en vraag ook eens willekeurige burgers om te testen. Het zou zomaar kunnen zijn dat de door AD goed beoordeelde vlaamse frites in Nederland door de belgische connaisseurs of gewone burgers helemaal niet zo goed bevonden worden.
  Het neemt natuurlijk niet weg dat de nederlanders inmiddels wel allemaal aan de vlaamse frites zitten, dus dat hebben de Belgen dan weer goed voor elkaar…

  • nadine_v

   Inderdaad, als je hier vaak ‘Chinees’ eet en je gaat het beoordelen in China … Ga ook nooit met een Italiaan naar een ‘Italiaans restaurant’: ‘noemen jullie dit pizza?’

   (in antwoord op Ron Kersten)
   • johandevri

    trouwens wist je dat de meeste Italianen meestal BIER drinken bij hun pizza ipv wijn??;-)

    (in antwoord op nadine_v)
 3. johandevri

  Smaken zijn vaak aangepast naar de inwoners van het land waar het restaurant zich bevindt. Een chinees resto in vb. New York heeft een heel ander aanbod dan een gemiddelde afhaal chinees in NL en dat is idd weer heel anders als een restaurant in Hong Kong vb.. En ja…ook een pizzaria in Buenos Aires is toch wel wat anders dan Pizza Hut in Amsterdam…en zo kunnen we doorgaan. neemt niet weg dat de NL friet (patat) idd gemiddeld een hoog nivo heeft. In belgie heb ik toch wel erg vaak veel te vette en smakeloze slappe friet gezien (en helaas ook gegeten). En ikz eg dit als NL-Limburger zijnde….De friet in Duitsland is ook redelijk maar haalt het niet bij de NL friet. Ook de NL Snacks zijn van wereldfaam…daar kan geen belgsich frietkot of Duitse Imbiss tegenop….en dat mag best gezegd worden.

 4. Remco

  Dus we kunnen toch nog wát in dit landje. Friet en snacks bakken.

Reacties niet toegestaan