Vrouw bevalt van kind en loopt dan nog 160 kilometer met baby

Een zwangere vrouw reisde samen met haar gezin te voet door India. Onderweg stopte ze om een kind te baren. Daarna liep ze nog 160 kilometer met haar dochtertje op de arm.

De vrouw, waarover CNN schrijft, liep samen met haar man en vier andere kinderen van de stad Nashik naar het dorpje Satna in de provincie Madhya Pradesh toen ze onderweg moest bevallen.

Vier dagen later werd ze tegengehouden door Kavita Kanesh, ambtenaar bij een checkpoint van de provincie. "Ze heeft maar anderhalf tot twee uur gerust na haar bevalling," vertelt Kanesh tegen CNN. "Het gezin had geen geld en geen vervoer. Niemand gaf hen een lift."

De familie had Nashik verlaten, omdat ze door de lockdown geen werk meer hadden en geen plaats om te wonen. Kanesh heeft de vrouw een verblijfplaats aangeboden en medische hulp.

Duizenden arbeidsmigranten proberen sinds de uitbraak van het coronavirus de Indiase steden te verlaten en terug te keren naar de dorpen waar ze vandaan komen. Doordat het openbaar vervoer grotendeels stilligt, leggen sommigen noodgedwongen de reis te voet af.

Bron(nen):   CNN