“Boston-terroristen waren nog meer van plan”

De Amerikaanse politie onderzoekt op alle mogelijke manieren of de twee broers, die er van worden verdacht vorige week maandag de twee bommen te hebben geplaatst bij de Boston marathon, alleen opereerden of dat ze hulp van anderen kregen. Een van de vragen die daarbij moet worden beantwoord is waar de twee  wapens vandaag hebben gehaald. Ook president Obama gaf in een toespraak aan dat een van de meest dringende vragen is hoe twee jongens die goed geaard en geworteld leken in de Amerikaanse samenleving, zo konden ontsporen De oudste van de twee, Tamerlan Tsarnaev, lijkt de laatste jaren meer en meer onder invloed te zijn gekomen van zijn geloof, hij was moslim. Hij zou tegen familie en vrienden hebben gezegd dat hij zijn doelen in het leven had verlegd. Niet langer ging het hem om een maatschappelijke carrière of aanzien, het ging om Allah. De oudste broer kwam om bij zijn aanhouding. De jongste broer, Dzhokhar Tsarnaev, leeft nog wel. Hij werd na een klopjacht die heel Boston platlegde uiteindelijk gevonden. Hij had zich verborgen op een boot en werd gevonden omdat de eigenaar van de boot een bloedspoor zag dat naar de boot leidde. Hij kan nog niet worden ondervraagd. Hij is bij de aanhouding van zijn broer en daarna bij zijn eigen aanhouding zwaar gewond geraakt. Volgens CNN is hij ook zwaar gewond aan zijn keel, wordt hij beademd en is het de vraag of hij nog zal kunnen spreken. De politie denkt dat de twee nog meer aanslagen van plan waren. "Ze hadden nog een voorraad eigen gemaakte bommen. Die zullen ze toch wel met een doel hebben gemaakt."  

Bron(nen):   Politico      

23 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kamikaazkop

  “Ook president Obama gaf in een toespraak aan dat een van de meest dringende vragen is hoe twee jongens die goed geaard en geworteld leken in de Amerikaanse samenleving, zo konden ontsporen”

  Eén woord: Is lam!

  • Prikker

   Zo… onderbuik weer lekker geleegd…

   (in antwoord op Kamikaazkop)
   • Kamikaazkop

    Niks onderbuik…….. zijn gewoon de feiten.

    (in antwoord op Prikker)
    • Prikker

     Nee onderbuik.
     De feiten zijn nog niet bekend.

     (in antwoord op Kamikaazkop)
     • Kamikaazkop

      Feit is dat in ieder geval Tamerlan Tsarnaev is geradicaliseerd en blijkbaar heeft hij zijn broertje daar in mee kunnen krijgen.

      Mensen moeten eens leren inzien dat dit OOK de Islam is……… oké het is niet de Islam die veel naïeve mensen hier voor ogen hebben en ook niet de Islam die veel vreedzame moslims voor ogen hebben maar het is wel degelijk Islam.

      (in antwoord op Prikker)
     • Jasper_B

      De vraag is: waarom is hij geradicaliseerd? Goede kans dat één van de redenen is de manier waarop moslims de laatste jaren in de VS bejegend worden (dit hebben ze van ons Europeanen overgenomen). Dat zeven van de tien aanslagen die voorkomen worden dankzij tips van moslims worden voorkomen, daar hoor je niemand over.

      (in antwoord op Kamikaazkop)
     • Kamikaazkop

      Interessante cijfers….. Waar heb je die wijsheid vandaan?

      Wat ik interessant vind is dat die Boston-terroristen wederom goed opgeleid waren net zoals de daders van 9/11. En ik denk dat je ze dus niet kan betichten van het niet goed begrijpen van de Islam zoals maar al te vaak geroepen wordt door de verdedigers van de religie van vrede.

      (in antwoord op Jasper_B)
     • Willem

      Hey Piet Als je hoogopgeleid bent betekent niet dat je dan Islam beter begrijpt of logisch kan beredeneren. Islam, Koran en vele andere Heilige boeken gaan het verstand te boven Het is Goddelijk , spiritueel en niet politiek , logisch aards. Er zijn veel hoog opgeleide die niks van de Islam snappen en veel laag opgeleiden die de Islam juist snappen en daar naar handelen. Voor liefde heb je geen logica nodig.

      (in antwoord op Kamikaazkop)
     • Kamikaazkop

      “Er zijn veel hoog opgeleide die niks van de Islam snappen”
      Tja, die mensen kom ik regelmatig tegen op het internet. Maar waarom zijn het juist vaak de moslims die de Islam bestudeerd hebben die er zo’n extreme versie op na houden?

      (in antwoord op Willem)
     • Willem

      Als je Islam bestudeerd word je geen moslim. Pas als je het praktiseert en gelooft dan ben je pas moslim. En de meeste rond de miljard moslim zijn niet geweldadig

      (in antwoord op Kamikaazkop)
     • Willem

      Nee dat is dus niet de islam het wordt expres verkeerd geintepeteerd en misbruikt voor politieke motieven. Hij was of had banden met militante Tsjetsjenen en die hebben politieke motieven.

      Als de islam bijvoorbeeld zegt je moet je opofferen voor je naasten . Dan is dat Liefde. Jij hebt honger, maar je buurman ook. Er is één stukje brood over je geeft het aan de buurman. Je offert je eigen trek en wil op voor de ander. Maar je kan het ook verkeerd intepeteren namelijk een leider zegt: offer jezelf op voor de je landgenoten. Maar hij heeft politieke motieven. De naieve offert inderdaad zijn leven op voor de landgenoten, maar de leider gebruikt hem als wapen voor zijn eigen doel en richt verderf aan.

      (in antwoord op Kamikaazkop)
     • Kamikaazkop

      En daarom slaan deze Tsjetsjenen toe in de VS??
      Hahaha…….. Laat me niet lachen man!

      (in antwoord op Willem)
     • Willem

      Zij hadden banden met radicale islamitische groepen in Tsjetsjenië.

      (in antwoord op Kamikaazkop)
     • Kamikaazkop

      Ja dat weet ik Willempie ……. daarom zou het logischer zijn als ze in Rusland hadden toegeslagen en niet in de VS. En dus heeft het niks met politieke motieven te maken.

      (in antwoord op Willem)
     • Willem

      Jawel, want diegene die ze heeft gebrainwashed was een radicale Tsjetsjeen, dus met politieke motief aanzetten tot geweld.

      (in antwoord op Kamikaazkop)
     • Kamikaazkop

      Heb je wel enig idee waar Tsjetsjenië ligt?

      Ik zal je een hint geven: Het ligt niet in de VS!

      De VS hebben niks maar dan ook niks te maken met het conflict tussen Tsjetsjenen en Rusland.

      (in antwoord op Willem)
     • Willem

      Maar terrorisme heeft alles te maken met politiek

      (in antwoord op Kamikaazkop)
     • Kamikaazkop

      Ja en de totalitaire Islam heeft ook alles te maken met politiek.

      (in antwoord op Willem)
     • RhodBerth

      Zolang dé Moslim bij uitstek, Mohammed, aanvoerder in het leger was en volgens de Hadith voorop ging in het doden van tegenstanders, zal de Islam en geweld bij elkaar horen.

      De Islam is de enige religie waarbij de stichter geweld gebruikte. Hij zal altijd tot geweld blijven inspireren.

      De Islam is een totaal andere religie dan alle anderen. Je kunt Mohammed niet vergelijken met Budha, Zoroaster, Confucius, Jezus, etc. Want die preekte allemaal vrede. Mohammed deed oorlog.

      Je kunt eerder zeggen dat de moslims die geen geweld gebruiken (verreweg de meeste!) Mohammed niet navolgen, dan dat je dat kunt zeggen van de moslims die wel geweld gebruiken.

      (in antwoord op Willem)
     • Willem

      Islam en Geweld hoort gewoonweg niet bij elkaar. Mohammed predikte vrede volgens de Hadith hij predikte Liefde. Geen enkel geloof predikt geweld als je de ware natuur van het geloof ziet. Maar ja je ziet het gewoon niet in. Hoe kan het dat de meeste moslims de profeet navolgen in het doen van gebeden, in het vasten tijdens Ramadan(vasten voor God en denken aan armen), in het betalen van armenbelasting, in het geven aan hulpbehoeftigen. Allemaal praktijken van Mohammed. Vraag elke moslim die geen geweld gebruikt of hij een volgeling is van Mohammed hij zal volmondig antwoorden Ja!

      (in antwoord op RhodBerth)
     • RhodBerth

      Je gaat niet in op wat ik zeg en herhaalt je eigen monoloog. Ben je hier om te debatteren of om je eenzijdige verhaal te preken?

      Ja, Mohammed deed veel meer dan oorlogvoeren. En de oorlogen die hij voerde waren voor die tijd legaal en netjes.

      Maar Mohammed voerde wel oorlog, hij onthoofdde tegenstanders. Moslims kunnen in de naam van Mohammed doden. Dan doen ze wat hun grote voorbeeld hen voordeed.

      Of wil je ontkennen dat Mohammed geweld gebruikte en tegenstanders doodde?

      (in antwoord op Willem)
 2. Vijgen na Pasen

  En zeggen dat de VS in Syrie de Tsjetsjteense terroristen financieren om er de wettige regering omver te werpen. Logisch dat Obama het warm krijgt.

 3. John

  En ondertussen wordt er nog naarstig gegraven naar slachtoffers onder de puinhopen van de geëxplodeerde kunstmestfabriek terwijl tegelijkertijd een gigantisch leger aan het jagen was achter 1 jochie van 19. In Boston vielen 3 slachtoffers, bij de ramp in Waco enkele tientallen plus een groot aantal “vermisten”. De veiligheidsregels daar werden jarenlang ernstig in de wind geslagen, maar de overheid greep niet in. Maar met de kleinste vorm van terreuraanslag of de dreiging ermee wordt heel de natie gemobiliseerd.

  Die ene overlevende knul is nu praktisch klinisch dood, grote kans dat niemand ooit zal weten wat hen tweeen heeft bezield. Met iets slimmere aanpak: beperkte gerichte actie nadat hun signalement en identiteit bekend was, in plaats van een klopjacht door hele legers waren ze mogelijk levend in handen van een arrestatieteam gevallen.
  Misschien komt het de federale overheid goed uit als er niemand in de verdachtenbank terechtkomt. Immers 9/11 is een nationaal trauma dat steeds weer gebruikt kan worden voor steeds nieuw anti-terreur gedrag zolang de mythe van een ‘koude oorlog’ met de islamitische wereld in de VS (en Europa) in stand wordt gehouden.

  Het begon met de aanval op Irak, op grond van bewezen leugens zoals achteraf bleek.. Zelfs het ontmaskeren van het verraad van Bush en Blair heeft geen invloed gehad. Vervolgens werden al onze rechten op privacy in de trashcan gegooid.

  In de jaren 50-70 waren het de “communisten” nu zijn de “moslimstaten” de gecreeerde nationale vijand zonder gezicht. McCarthy maakte veel onschuldige slachtoffers en ruïneerde de carrière van vele vooraanstaande landgenoten. Nu kun je beter maar niet zeggen dat de Moslim bent in Amerika.

Reacties niet toegestaan