Schooldreiger uit Leiden zat op 4 verschillende scholen

De jongen die Leiden de afgelopen dagen angst aanjaagde met een aangekondigde schietpartij op een school, is 18 jaar, reist rond in Costa Rica en zat op maar liefst 4 middelbare scholen in de studentenstad. Hij zou een paar jaar geleden problemen hebben gehad met een leraar, maar de scholen waar hij les had, ontkennen dat. Dit melden het Algemeen Dagblad en Omroep West, die beide de laatste dagen steeds als eerste details over de zaak kenden. De gemeente, de politie en justitie lieten gisteren aan het eind van de middag weten de verdachte op het spoor te zijn. Zijn identiteit willen ze niet bekendmaken. Hij zit nu in het Midden-Amerikaanse land Costa Rica. Volgens een woordvoerster van het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Leiden en omgeving heeft de jongen op 4 middelbare scholen gezeten. Van een bijzonder conflict met een leraar Nederlands (die wilde hij volgens zijn online-bericht doodschieten) is in geen enkele school iets bekend. Het was wel een moeilijke leerling, wat mede verklaart waarom hij steeds van school wisselde of moest wisselen. Het gaat om een jongen van Nederlandse komaf die een fascinatie heeft voor wapens.   Als de dreiging inderdaad een grap was, dan was het een dure. Sinds zondag heeft de politie in Leiden 443 mandagen besteed aan de zaak.

Bron(nen):   AD  Omroep West    

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Gelukkig dat de identiteit nog niet bekend is.

  Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat de pers gevoelige informatie over de vorige -vermeende- dader bekend maakte. Die jongen is nu de bonte hond in Voorschoten en Leiden.
  Nog even en dan zijn er meer jongens die eens van school zijn gestuurd vogelvrij. Nu al loeren politie en pers naar de lonely wolves in onze samenleving vanwege het kroningsfeest.
  Laten we oppassen dat we geen lonely wolves fokken.

 2. Kamikaazkop

  Nou ja…….. die hoeft in ieder geval niet meer terug te komen hier.

 3. Ron Kersten

  Je mag toch aannemen dat er een internationaal opsporingsbevel naar Costa Rica is gegaan en dat deze gast daar achter de tralies verdwijnt. Als ik het zo lees is dit kereltje een tikkende tijdbom, en die hebben we hier in Nederland al veel te veel.

 4. Edcellent

  *verklaart

Reacties niet toegestaan